Team 32 GB SSD Yazma hızı problemi

HPQ-User
19-08-2009, 22:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ugur sormuş:
Merhaba,
benim ssd min okuma hızı normal (170mb/s) ama yazma hızı çok düşük (50mb/s). aynı diskin internette benchmarklarına baktığımda yazma hızı 90mb/s.
benim sistemimden kaynaklanan ne sorun olabilir?
* AHCI değil IDE mod da olmasından kaynaklanabilir mi?
Teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel core 2 duo e8200 2.66ghz
gigabyte ga-73pvm-s2h
4 gb kingston ddr2 ram
windows xp sp2
team 32 gb combo ssd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Mustafa@PC
19-08-2009, 22:24   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Evet ondan kaynaklanabilir ama o işi Windows kurulurken yapmalıydınız...

Diğer yandan bazı SSD'lerde hayal kırıklığı yaşandığını belirtmek isterim, denetleyici kilit nokta...

JUST-UPLOAD
01-02-2011, 01:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

SSD kullanan cogu kiside ayni sorun var . Sebeplerinden biri PC ye format atarken SSd`yede normal HDD gibi format atmak :) iste yazma sorunu bundan kaynaklaniyor :)
Aynisi basima geldi cok arastirma yaptim sonunda buldum ama
iste cozum : Ilk once SSD `yi isleti msistemi kurulu hazir olan baska bir Pc ye takip , sonrada SSD`nin internet sayfasindan Firmware update dosyasini indirip updat zaten yapilmissa tekrar yapmayin , programin icinde toolbox vardir ordan `SECURE DELETE` e tiklayip SSD `deki butun herseyi ZERO taktigiyle siliyorsun . kendi PC ne taktiginda direkt Bios`a girip ACHI moduna getiriyorsun SSd`yi . Ama Xp de ACHi modunda SSD yi gorurmu bilmem .Format atmadan windows`u yuklemeniz lazim .. Yalniz senin isletim sistemin windows XP :( nasil format atmadan windows`u kuracagini bilmiyorum :( bende Win. 7 var bu yazdiklarimi yaptiktan sonra SSD benchmarkta Yazma hizim yari yariya artti :)  Insallah sende halledersin kolay gelsin ...

NOT ::: Ben  SSD Ocz Vertex 2 60 GB `de denedim bunu...

elementium
28-04-2011, 21:27   |  #4  
Taze Üye
8 mesaj

Arkadaşlar konuyu canlandıracam ama;
OCZ Vertex Series SATA II 2.5" SSD aldım 60 GB lik.  Katalog değerleri 285MB/sn'ye varan okuma ve 275 MB/sn'ye varan yazma diye söyleniyor.

Ancak benim değerlerim 196MB/sn okuma - 39MB/sn yazma;
Özellikle yazma hızı felaket. Bu neden kaynaklanır acaba ? Firmware güncellemeside yaptım şuan güncel.

uauaw
29-04-2011, 09:00   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar bu soruyu ben sormuştum :) Uzun zaman oldu ama yanıtı buldum. Xp kurarken sata driverlerı olmadığı için IDE modda kurmuştum. sorun bundan kaynaklanıyor. Bios ayarlarından AHCI ise modu IDE ye getirin. Windows 7 zaten kendiliginden sata driverları bulunduruyor, o sorun XP ye ozguydu.
Aynı diskle (Team) başarılı sonuçlar elde ettim bu şekilde. Ancak Team diskleri onermiyorum.
3 Disk aldım 2 si bozuldu. Su an OCZ vertex 2 kullanıyorum, 60 gb, oldukça iyi degerleri var.

kolay gelsin.

elementium
29-04-2011, 20:13   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Win7 kullanıyorum bende biosa baktım sata, raid, ahci mod seçenekleri var. Hangisine getirirsem getireyim farketmiyor. Açılış hızı 1.20sn buluyor eski harddisk bile daha hızlı açıyordu. Anlamadım gitti bu işi

uauaw
29-04-2011, 23:58   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

hocam windows kuruluyken ahci ye getirsen de degismez. windowsu kurmadan önce biosta ahci seçili olmalı. boylece uygun sata driverlarını windows otomatik yukluyor. yoksa ide modda kurup sonra biosu degistirsen de degismiyor. bir de o sekilde dene.