Team Combo 32 GB SSD Sorunlar

xxmanxx
16-03-2011, 14:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba;

Team combo ssd 32 gb olanından aldım. Alalı 11 gün oldu,ancak hepsiburada geç kargolayabildiği için 3 gündür bende.
SATA2 olarak çalışıyor.Windows 7 kurdum.  ilk şoku orada yaşadım. windows 7 diskime 5.9 puan verdi. zaten eski çıkardığım diskde bu puanı alıyordu. windows deneyim dizinini birkaç updateden sonra yeniledim ama puan yine aynı.
üstelik kutu üzerinde max..60 mb yazma hızından bahsediyor. oysa internette yapılan bilgilendirmelerde 100mbdan bahsediyor.

Testlere gelince, hddtune ve ashampoo hdd control gibi programlarda maximum 110 mb okuma hızı. ve 40 mb yazma hızı alabiliyorum.

c sürücüsüden bir klasörü  masaüstüme kopyalamak istediğimde hız 20-30 mbi geçmiyor.
diski kullanan 2 program açtıgım zaman (birisi arşivleme yapıyor rar, birisi antivirus tarama yapıyor) bilgisayar takılıyor. disk kullanım ışıgı yanıyor. ancak cpu kullanımı maximum yüzde 15i geçmiyor.

internette okudugum incelemer team combonun 64 ve 128 gb modelleri idi bunlarda bu sorunlar yoktu.
diskten hiç memnun değilim. bilgisayar açılışı normal disk ile aynı.

bu diskin IO değeri nedir? bunlar çok önemlimi?
 firmware update v.b işlemler yapılıyor mu.?
diğer ssdlerde bu tip sorunlar varmı.*?
 akorteke göndersem değişim yada bunun yerine başka birşey almama imkan tanırmı?
disk üzerine 110.000 e yakın dosya yüklemişim. bundan olabilir mi bu dosyalar eski diskimdede vardı sorun yoktu.

saygılarımla.