ilk önce sorunumla ilgili olabilecek parçalarımı yazmak istiyorum.
AMD 3000+ 64bit (739 pin, 2.00 clock)
Epox 8KDA3I anakart (nForce3)
Twinmos 512mb ram 400 mhz
Samsung 80gb SATA HDD
Bios güncel durumda, epoxun amd 64bit işlemciler için hazırladığı ek sürücü yüklü.
windows xp sp2 yüklü
Arkadaşlar benim gerçekten ilginç bir sorunum var. bilgisayarım yaklaşık 2 aydır haddinden fazla yavaşlamış durumda. özellikle uzun süre açık kaldıktan sonra ilk pentiumları aratmıyor. bi pencereyi tıkladıktan sonra ona geçmesi yaklaşık 10 sn sürüyor. özellikle mozillada çok tab açtığım zaman(7-8 tane) ve uzun süre başka bir şeyle uğraştıım zaman mozillaya dönmeye çalıştığımda bilgisayar resmen ölüyor. bu durumdayken task managerı açması bile yaklaşık 20 sn sürüyor. ama özellikle dikkat ettim bu programlar için asla "yanıt vermiyor" demiyo. windows açılışında mouse u alttaki taskbara getirdiğimde yaklaşık bi yarım dakika bekleme simgesi oluyor ve orda hiçbirşey tepki vermiyor(windows açılışında otomatik olarak açılılan programlar kaspersky, zone alarm ve msn. kasperskyden olabileceğini düşünüp onu da sildim ama değişme yok... ).
ilk başta virüs olabileceğini düşündüm fakat bulabildiğim her antivirüs programıyla tarama yapmama rağmen sorunum düzelmedi. ki bu süre zarfı içerisinde bir kez de format attım. başlarda çok sorun çıkmasa da yeni programlar yükledikçe pc ağırlaşmaya başladı. bu sistemin de çok program yüklü diye o kadar kasacağını sanmıyorum, ki programların çoğunu da sildim zaten. daha sonra sistemin yeteri kadar çalışma alanı bulamadığını düşünüp c sürücümde 7-8 gb kadar yer açtım(c de toplam kapasite 20gb). ama maalesef bu da işe yaramadı. son olarak şu pc için bakım yapan programların bulabildiğim hepsini indirdim hepsiye sistemi temizledim, gereksiz dosyaları sildim, yer açtım, performans önerileri veren programlar yükleyip onların dediklerini uyguladım ama yok, yok yook... olmuyo. durum hep aynı. artık sorunun donanımsal olduğunu düşünmeye başladım ama aklım almıyo. bi parça ya bozulur çalışmaz ya da düzgün çalışır. gittikçe performansının düşmesi gibi bişey sözkonusu değil diye biliyorum.
Yanlız şunu belirteyim yüklediğim programlardan biri "your microprocessor isn't working at its maximum performance" gibi birşey demişti ama sorun kesin olarak bu mudur bilmem. Bi konfigürasyon hatası da olabilir..
Eğer bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevineceğim çünkü DELİRMEK ÜZEREYİM... zaten yazdığım yazının uzunluğundan da anlamışsınızdır:)
Şimdiden teşekkür ediyorum...
oh be bitti:)