Tek modem - iki dizüstü - kablosuz ağ ?

Jorell
27-04-2008, 14:46   |  #1  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
614 mesaj

Başlıktan da anlaşılacağı gibi , şu anda bir modemim var ve bu modem sayesinde iki dizüstü bilgisayardan kablosuz olarak ayrı ayrı bağlanabiliyorum internete .. Durum böyleyken , bu iki bilgisayar arasında da ağ kurmak istiyorum , böylece örneğin karşılıklı oyun oynayabilelim ..

Ağ , kablosuz olacak işte .. Nasıl yapacağım ? Çok yazı okudum , yazışmalıklara [forum] baktım bulamadım bi türlü istediğimi .. En iyisi açayım dedim ..

Lütfen yardım ediniz ..

TuncaBozkurt
27-04-2008, 18:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Bildiğim kadarıyla modem üzerinden bağlanabilirsin. Şunu bir dene: Ağ Bağlantılarım'a gir. Sağ taraftan Ev veya küçük işyeri ağı kur'a tıkla. 3 kez İleri'ye tıkla(yazılanları okumayı unutma. belki gerekli birşey yazıyor olabilir). "Bu bilgisayara bir ad ve açıklama yazın" başlıklı adımda her iki bilgisayara farklı isimler ver(Örneğin Bilgisayar1-Bilgisayar2). İleriye tıkla. Çalışma grubu adı olarak her iki bilgisayarda da aynı isimleri ver. Eğer dosya ve/veya yazıcı paylaşacaksan, bir sonraki adımda Dosya ve Yazıcı paylaşımını aç'ı seç. Eğer bu özelliği kullanmayacaksan kapat diyebilirsin. Fakat dosya ve yazıcı paylaşımı yararlı bir özellik bence. İleriye tıkladığında girdiğin bilgileri kontrol etmen için tüm bilgiler gözükecek. Bilgileri kontrol ettikten sonra eğer doğruysa ileriye tıkla. Tekrar İleriye tıklayarak sihirbazdan çık. Her iki bilgisayarı yeniden başlattığında, eğer bir sorun yoksa bilgisayarlar birbirini görecektir.

E.D.
29-04-2008, 15:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
493 mesaj

Dizüstünün birinden bilgisayarlar arası geçici ağ kurup diğer dizüstünü de ağa dahil edip oyun oynayabilirsin ama modem arada olmadığı için internet de olmaz ama karşılıklı oyun oynamak için kolay bir yöntemBeğendim

Jorell
01-05-2008, 00:33   |  #4  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

tuncab , dediğin yolu kendim yapmaya çalışmıştım senin dediğin gibi ancak sanırım bir şey çıkmamıştı bu durumdan ..

kabloyla denedim , kurdum bağlantıyı , fifa08'de maça başlayacakken hata veriyor yani connection lost diyor..

sergio
01-05-2008, 00:51   |  #5  
Taze Üye
14 mesaj

kablosuzla kablolu ağ arasında hiçbir fark yok. ip ve dns i otomatik almasın bilgisayarlar sen belirle genede olmazsa başka oyun dene bazı kopya oyunlar sorun yaratıyor.

Jorell
02-05-2008, 01:00   |  #6  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

ip dns ayarlarını kendim yaptım yine de olmadı .. birine örneğin 200 verirken diğerine 201 verdim son basamakta sanırım varsayılan ağ geçidi bölümüneydi ..

Her neyse işte bağlantı tamam da sanırım oyun kopya olduğu için sorun yapıyor diyeceğim de internet kahveler nasıl yapıyor  =S

Jorell
04-05-2008, 02:05   |  #7  
Jorell avatarı
OP Yıllanmış Üye
614 mesaj

Age of Empires III yükledim gece gece , LAN ile denedim kablosuz , işte ip ve dns ayarlarını yapıp .. Gayet de gördü , bağlandı , oynadım  =)  çok zevkliydi  =P

Ardından belki bu sefer olur diye Fifa 08 denedim , hep aynı .. Tam oyuna yani maça giriyor gibi oluyorken bir bilgisayarda Connection Lost .. Fifa'nın kopya olmasından dolayı mı böyle ?

Bir de şunu sormak istiyorum , ağ bağlantısını kurduktan sonra internete erişimi nasıl yapacağım ? Sayfa görüntülenemiyor diyor da ..