bunu tüm yazılım firmaları işletim sistemleri ve tüm arama motorları yapıyor zaten ve bunu hiçbir şekilde engellemeniz mümkün değil bunu yılların tecrübesiyle söylüyorum boşuna uğraşmayın engellemessiniz sizi pc nizdeki firmwareler bile takip ediyor olabilir nereden biliyorsunuz modeminizin firmwaresinde böyle bir kod olmadığını veya işlemcinizde amd veya intel firmwaresinsde sizin hakkınızda bilgi toplayan bir kod olmadığı ne yaparsanız yapın saklanmanız mümkün değildir
bunu ziyatetçi yorumu olarak attım evet bunlar doğru microsoft google ve tüm arama motorları ve işletim sistemi üreticileri yazılım üreticileri hepsi ama hepsi hatta firmware üretenler bile windows bile linux bile mac os bile hepsi ama hepsi daemon tools ultraiso winrar deep freeze ve aklımıza gelmeyen milyar küsür yazılım yani tüm yazılımlar tüm teknoloji cihazları hepsi hakkınızda tüm bilgileri topluyorlar buna %100 emin olabilirsiniz çünkü hangimiz şu toplamıyor eminim diyebilir hangimiz teknoloji ortamında asla kendinizi güvende hissetmeyin çünkü teknoloji ortamında dijital ortamda güvenli diye birşey yoktur
tüm firmware ve bioslarda buna dahil emin olabilirsiniz