Teknolojinin faydasına daha çok inanıyoruz!

CHIP Online
25-01-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Türkiye'yi de içeren araştırmasının sonuçları, hakkımızda bakın neler ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tek ... aniyoruz_45016.html

Microsoft, Türkiye dahil 10 ülkede gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda açıkladı. Rapora göre Türkiye teknolojinin hayata olumlu katkısına ABD gibi gelişmiş ülkelerden daha çok inanıyor.


Microsoft'un 10 ayrı ülkede, 10 binden fazla internet kullanıcısı üzerinde gerçekleştirdiği yeni anket, farklı bölgelerde bulunan ve farklı gelişmişlik seviyesine sahip ülkelerin teknolojiye bakış açılarındaki değişimleri ortaya koydu. Özellikle gelişmekte olan ülkelerden ankete katılan kullanıcılar, bireysel teknolojilerin inovasyonun ve ekonomik gelişimin temelini oluşturduğunu düşünüyor.


Microsoft, anketin sonuçlarını İsviçre'nin Davos şehrinde gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu sırasında paylaştığı bir rapor eşliğinde açıkladı. Rapor, "Dünyadan Görüşler: Kişisel Teknolojiler Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırıyor" (Views from Around the Globe: How Personal Technology is Changing Our Lives) başlığıyla yayınladı.
 "İster bir dünya başkentinde yaşayın ister uzak bir köyde, insanlar kişisel teknolojilerin bireysel ekonomik gelişim için önemli bir araç olduğu düşünüyor" diyen Microsoft Stratejilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Penn, kültürel farklılıklara ve teknoloji adaptasyonundaki değişimlere rağmen, küresel anlamda gelişimin hissedilir ölçüde olduğuna dikkat çekti.


Türkiye teknolojiye inanan ülkeler arasında


Anketten çıkan ilgi çekici sonuçlar şöyle sıralanıyor:   


•    Türkiye'nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkelerde teknolojinin dünyayı daha iyi bir yer yaptığına inanç yüzde 92. Teknolojinin sosyal değerler üzerindeki olumlu etkisine inanç ise yüzde 74.

•    Türkiye'de teknolojinin en olumlu etkisi ulaşım ve eğitim alanında görülürken, en negatif değerlendirildiği alan kişisel mahremiyet ve aile bağlarına olan etki.

•    Dünya genelinde katılımcıların büyük bir bölümü, kişisel teknolojilerin işe yönelik inovasyonda ve bireylerin yeni iş girişimlerinde olumlu etkisi olduğuna inanıyor.

•    Gelişmekte olan ülkelerden ankete katılanlar, özellikle de Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin, kişisel teknolojilerin yeni iş fırsatları doğurduğunu ve ekonomik uçurumun kapanmasında etkili olduğunu düşünüyor. Kişisel teknolojilerin ülkeler arası ekonomik uçurumu kapattığını düşünenlerin oranı yüzde 75. Gelişmiş ülkelerde yaşayanlarda bu oran yüzde 59. Çin'de yüzde 94, Meksika ve Rusya'da yüzde 85. Bu konuda en inançsız olan ülke ise yüzde 45 ile Japonya.


Tüm Konu: Teknolojinin faydasına daha çok inanıyoruz!

Kaynak: www.chip.com.tr