Teknolojiyi Doğru Kullanmanın Yolları

ancient30
04-10-2018, 16:02   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Teknolojiyi Doğru Kullanmanın Yolları


Geçmişten Beri Teknoloji

Günümüzün dünyasında teknolojinin ulaşamadığı yerler neredeyse yok denecek kadar azalmış durumda. Geçmişten günümüze insanlığın ayakta kalabilmesi teknolojinin gelişmesi sayesinde olmuştur. Kimi zaman eğitim alanında  kimi zaman da hastalıklarda kullanılmış en büyük güç olan teknoloji, insanlığın elinde muazzam bir nimete dönüşmüş gibi görünüyor. Tarih boyunca kimileri bu nimeti kötüye kullanmış kimileri de iyi amaçlarla insanlığı ileri taşımıştır. İnsanlığın gelişimi ve dünyanın doğal güzelliklerinin korunması teknolojiyi doğru amaçlarla kullanmış insanların sayesindedir. Peki, nedir bu teknolojiyi doğru kullanmanın yolları?

Doğru Amaçlar


Teknoloji her ne kadar insanların elinde bulunan süper bir güç olsa da bu güç doğru amaçlarla kullanılmadığı takdirde geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabiliyor. Devletlerin teknolojiyi hangi amaçlarla kullandıklarının yanında bu devletlerde yaşayan insanların bireysel olarak teknolojiyi nasıl ve ne amaçla kullandıkları çok önemlidir. Görünen o ki birçok toplum teknolojiyi sadece tüketmeyi ve günlük işlerini halledebilecek şekilde kullanmayı tercih ediyor. İnsanlık tarihi boyunca birikmiş tüm bilgilerden katlarca büyük veri toplanmış durumda. Bu kadar büyük bilgi yığını hiç bu kadar açık ve şeffaf bir biçimde tüm insanlığa açılmamıştı. Bu bilgi yığınının arasında her insanın kendini geliştirip dünyayı bir nebze de olsa değiştirebilmesine yardımcı olabilecek farklı alanlarda veriler bulunuyor. Tabi ki insanlar teknolojiyi, zevklerini, hobilerini ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kullanabilmesi de gereklidir fakat bu kadar büyük bir güçten geçmişten beri insanlığın nasıl faydalandığını bilip ona göre teknolojinin asıl amacına yönelik uğraşlar geliştirmek her insanın görevidir.


 Bilgisayarlar artık her alanda varlığını önemli bir konumda sürdürmektedir. Bilgisayar sistemleri bilen, teknoloji problemlerini çözebilen, kodlama dilini öğrenmiş insanlar ancak modern çağın gereklerini yerine getirebilme görevini yerine getirmiş olabilir. Gelecekteki insanlık, tüm meslek alanlarında teknolojinin varlığını iliklerine kadar hissedebilecek denirse pek de abartılmış olmaz herhalde. Bu yüzden günümüz insanlarının teknolojiyi sadece tüketim aracı olarak değil aynı zamanda insanlığın ileri derecede gelişebilmesi ve dünyanın daha yaşanabilir, tüm değerlerini koruyabilecek bir yapıya sahip olabilmesini sağlayacak ortam hazırlayabilmesi için de kullanabilmesi çok gereklidir.

Teknolojiyi Doğru Kullanmanın YollarıTeknoloji Haberleri

Chıptansel
10-10-2018, 09:39   |  #2  
Chıptansel avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Gereksiz ve fazlasını kullandığımız halde teknoloji bizi ileriye değil geriye götürür. En basiti internet.