Tekrar Program Yapalım

data4use
11-09-2007, 10:08   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

forumda daha önceden bir arkadaşımız (hacker_382) "Program Yapalım" başlığı altında bir konu açmış. Güzel bir düşünce, program yazıldı mı yazılmadı mı bilemiyorum ama herkes "hadi yapalım", "valla süper olur", "ben de varım" gibisinden mesajlar atmışlar. katılım güzel ama sanırım ortada bir program yok (zaten olsa kokusu gelirdi benim burnuma da).
benim de sizlere bir program teklifim var, katılmak isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim. Paint.NET programını hemen hemen hepiniz duymuşsunuzdur. bir kaç açık kaynak sever oturup yazmışlar. hem de C#'da. bu aynı zaman da .NET'e dil uzatan arkadaşlarımız için iyi bir cevap da olmuştur.
şimdi asıl konuya gelelim; kafamda bir program var ve bilgisayarımda da bir prototip. program bir e-kitap oluşturma ve gösterme programı. araştırmalarıma göre bir kaç tane buna benzer program var ama 3 boyutlu olarak bu işi hakkıyla yapan bir programa rastlamadım. şimdi diyeceksiniz ki 3 boyut da nereden çıktı. ben kafamdakileri size kısaca anlatayım o zaman sizin kafanızdakiler de netleşecektir.

bir bookwriter'ımız (kitap yazıcımız) olacak. bu bookwriter sayesinde kitaplarımızı oluşturup derleyebileceğiz. buraya kadar bahsettiğim herşey bildiğimiz bir windows programı gibi, yani her hangi bir ek özellik yok; aç, kaydet, derle, yeni proje yarat vb. daha sonraki kısım biraz zor. derlediğimiz kitapları göstermek için de bir viewer'e (göstericiye) ihtiyacımız olacak. ve dahası bu viewer 3 boyutlu olacak.

ben şu an itibariyle bookwriter'ın yarısını yazmış bulunuyorum. yardım etmek isteyen arkadaşları veya open-source (açık kaynak) bir programda benim de katkım olsun diyen arkadaşları buraya alalım. şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin hepinize.

Son Düzenleme: data4use ~ 11 Eylül 2007 10:31
data4use
12-09-2007, 15:36   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Tekrar merhaba arkadaşlar;
size daha önce de dediğim gibi programı yazmaya başladım. biraz daha görselleştirmek için resimlerini eklemeye karar vardim.

Birinci resim - ana form (main form);

Formun menüsü şekilde görüldüğü gibi, ortada bir textbox'umuz var ve sağ tarafta açılan iki penceremiz (sayfalar ve notlar) var.

İkinci resim - menünün açık hali;

Burada da bir klasik olan menü ögelerini görüyoruz.

Üçüncü resim - sağda açılan pencerelerden Sayfa olanı;

Formun en sağında Sayfalar yazısının üstünde durduğunuz zaman açılan pencere, iğnenin durumuna dikkat edin

Dördüncü (ve şimdilik son) resim;

Yukarıdaki resimde gördünüz iğnenin tıklanmış hali. bu sayede sayfa (siz iğneye tekrar tıklayana kadar) kapanmayacak.

Şimdilik bu kadar. İyi çalışmalar.

_ayas_
19-01-2008, 12:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

bende yardım etmek isterdim ama
ben sana ayakbağından başka bişi olmam
ii bi program düşünmüşsünz

data4use
27-01-2008, 02:20   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

yok canım ayak bağı olacak neyin var sanki. eğer senin de bir fikrin varsa tekrar bişiler yazabilirsin. ben arada bir kontrol ediyorum. görürsem bir şey dönerim ben de sana. kib. iyi çalışmalar