arkdaşlar telefon almayı düşünüyorum.500 tl civarı.kamera megapiksel falan 5 ve yukarsı olursa iyi olur.3gli şık mp3 telefonu oolursa iyi olur.sağolun şimdiden
telefon almayı düşünüyorum yardım
Hangi marka düşünüyorsun ?
Buna Bakabilirsiniz Gayet Güzel
Samsung
nokia düşünüyorum ama diğer markalarda varsa iyi bildiğiniz görüşlerinizi alm ak isterim
kesinlikle 5800 ben dün aldım harika bir telefon bende siyahı var
En başta 5 mp ve 3G li bir telefon düşünüyorsan 500 TL'ye çok zor bulursun.Çünkü telefon üreticileri ya 3G 'den kısarlar ya da MP özelliğinden kısarlar ki daha çok model satılabilsin.Mesela Samsung'un çok güzel dokunmatik ve şık telefonları var.Ama birinde 3G yok birinde kamera işe yaramaz.Yani ikisini toplasan senin istediğin telefon çıkar ama o da sana 1200 TL 'ye mal olur. Nokia tarafından bakarsak, şu anda 3G,5Mp ,şık gibi özelliklerin bir arada tutulduğu telefonlardan biri N95 ve üzeri telefonlar.Ama bunlar da 900 TL'den aşağıya değil.Ben senin yerinde olsam 3G'ye önem veririm ama kamera işinde 5 mp den biraz aşağıya düşerim.Eğer illa da 500 TL civarında olsu diyorsan. Sana önerim, 3G+Wifi+3.2 Mp kamera+şıklık+Mp3 artık kullanım kolaylığı olarak Nokia 'nın 5800 ya da 5530 modellerine bir bak.Gerçi 5530'da 3G yok ama yine de şık sayılır.Ama dokunmatik telefon sevmem dersen Nokia N73 derim.Ya da yine Nokia 6500S.İkisinde de Wifi haricindeki bütün özellikler mevcut.
saolun yorumlarınız için.notebook valla seninde tavsiyelerine uyarak 5800 ı uygun gördüm ama samsung da corby var oda cok şık bir telefon ama kamerası iyi değil ve 3g si yok en iyisi 5800
Ben 2 ay kadar önce telefon alacakken neredeyse Samsung Corby alıyordum.:) dışardan baktığında çok tatlı bir telefon.Şekil şemal vs..Ama bunu bana satacak olan adam ( ki 5800'dan biraz daha pahalıydı ) sen bunu alma , 2 gün sonra geri gelme dedi.Nedenini sordum alanların %80 'nin telefonu geri getirdiğini söyledi.
Biraz araştırdım telefonun kendi hafızasının üzerindeki özelikler karşısında tam olarak yeterli olmadığını gördüm.Yani örneğin bir cep telefonunun dahili hafızası 50 MB ise ve sen bu telefona 40 MB program yüklersen o telefon iki ay sonra kafayı yer. Burada Samsung Corby'i kötülememek için telefonun tam hafıza özelliklerini vermeyim. :)
Aslına bakarsan flash vs.. gibi özelliklerde Samsung biraz daha iyi gibi nokia 'ya göre.Ama kamara konusunda Nokia 'nın Carl Zeiss özelliği var ki oto focus , zum vs.. gibi artı özellikleri ile resim hastası olan biri için ideal.Samsung ise genelde resim çekmiş olmak için resim çekenlere uygun.
Dokunmatik olarak karşılaştırırsak, Nokia'nın dokunmatiği daha iyi.Ve uzun süreli kullanmalarda takılma olmuyor.Ekranın yapıldığı madde plastik karışımı bir şey olduğundan dokunmatik özelliğini kullanırken ekranın kırılması ya da çizilmesi gibi bir şey aklına gelmiyor.Samsung un bu konudaki artı özelliği , nokia yı kullanırken bazen kaleme ihtiyaç duyabiliyor olman.Samsung biraz daha geniş bir ekrana sahip.
Eh malum Samsung da 3G yok.O kadar para ver 3G yok.aldığın telefon 50-100 TL lik bir telefon da değil ki kullan at olsun.
Nokia'nın internet özelliği bildiğin laptoptan aldığın zevki sana kat kat veriyor.Sayfalar arası geçiş vs.. mükemmel yapılmış.Gerçi bu konuda hiç biri iphone'un eline su dökemez ama Samsung ile Nokia'ya karşılaştırırsan Nokia bu konuda Samsung 'a el öptürüyor.
MP3 konusunda sanırım Sony ve Philips'ten sonra en iyi ses özelliğini yakalamaya aday telefon Nokia.Samsung 'un da ses özellikleri iyi evet ama sürekli telefon ile müzik dinleyen bir kişinin , müzik dinlemeye başladıktan 1 saat sonra bile rahat müzik dinleyebilmesini düşünürsek, Nokia kat kat daha iyi.Samsung 'u 30 dakika sonra kaldırıp duvara vurabilirsiniz :)
Bir de son olarak.Gece yattığında Nokia marka telefonun olduğunu bilmek insana huzur veriyor niyese :) ben de şu anda iki telefon var.Biri 5320 biri 5800 :) Kardeş kardeş takılıyorlar :)
evet tavsiyeleriniz için tşk ederim...sonuc olarak 5800 aldım ama cok zor buldum valla:)kadkköy ümraniye heryere baktım kucuk bi dukkanda buldum bula bula :D nese her gülün bir dikeni wardıR:D