Merhabalar;
Başlıktada gördüğünüz gibi telefon çalınca bilgisayar açılıyor. Yeni bir bilgisayar aldım. Dün akşam parçaları birleştirdim xp kurdum. Gayet güzel çalışıyor. Ama telefon çaldığı zaman bilgisayar kendi kendine açılıyor. Bir de modemin sesini kapalı yapmama rağmen sesi bir türlü kısılmıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...
Telefon çalınca bilgisayar açılıyor?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Modeminiz bilgisayarınızı açabilecek sinyaller gönderebilme yeteneğine sahip ya da bunu sakar insanların arada bir de olsa işe yarar bir şeyler yapması gibi yapıyor. Bunu neden işe yarar diye nitelendirdim bilemiyorum; fakat sanırım bu modeminizin bir cinsliği...
Anakartınız yeni mi? Bilgisayarı kapatınca, kendi kendine kapanıyor mu? Modeminizin marka ve modeli nedir? Aygıt yöneticisinde sorunlu görünen donanım var mı?
Bilgisayarınıza dair biraz bilgi verirseniz, beni de çok mutlu etmiş olacaksınız...
Bilgisayarı daha yeni topladım. Hep duyuyodum bu tür problemler ama başıma gelmediği için çözümünüde bakmadım. Konfigürasyon şöyle
Celeron 1.7 GHz
Gigabyte SIML-HP mainboard
64 MB VGA
40 GB 7200 RPm HDD
ALC sound
56K Speedcom Int. modem (Conexant chipset)
Bilgisayarda APM'yi etkinleştirdim yani kendi kendine kapanıyor. Sorunlu herhangi bir aygıt yok. Sadece anakartta LAN'da olduğu için onu devre dışı bıraktım.
Sorunun çözümü bildiğim kadarıyla biosta yatıyor.
Biosa girip tam ismini hatırlayamadım bir seçenek olması lazım.
Wake-on-beep gibi birşey olabilir veya boot-on-beep veya ring gibi birşey olabilir.O seçeneği off veya disabled yaparsan sorun ortadan kalkacaktır.
Bakın bakın, böyle bir "yetenek" varmış demek ki. İçgüdülerime bayılıyorum yaa..!
Benim yeni sistemlerle bir ilişkim olmadığı, yeni teknolojileri takip edemediğim için bundan haberim yoktu; fakat böyle bir "yetenek" olabileceğini düşünmüştüm sadece... Haydi geçmiş olsun. Sanırım Musa'nın dediği sorununuzu halletmiştir...
@yasinenes arkadaşım senin sorununun çözümü Musa arkadaşımızın da yazdığı gibi biosta yatıyor seçeneğin adı wake on modem yada ring on modem o iki seçenekten biri garanti. Bilgisayar bir restartlarsa doğru seçeneğe bakıp tekrar yazarım. Bunun nasıl bir güzelliği olabilir diye soracak olursak. Farzedelimki şehir dışında bir yerdeyiz. Bu özellik te açık. Modeme bağlı hattı çaldırıyoruz tabi bilgisayar açılıyor. Remote administrator progu da kuruluysa. Başlangıça İnternet bağlantısını atıyoruz. Ne oluyor bilgisayar açıldı ve Net bağlantısı kuruldu. Remote programı da var Ankaradan Sakaryadaki bilgisayarınız kullanıyorsunuz.Bence mükemmel bir olay bu ya.
Esasında süper bir olayda bide şunu düşünmek lazım. Farzedelimki şehir dışındasın 1 haftalığına gittik bu özellikte açık evi arıyorlar tabi sana ulaşamıyorlar. 1 hafta sonra eve geliyorsun bide bakmışsınki bilgisayar açık.
Demiştimya bu "bir özellik olmalı" diye, yukarı bakanlar bilirler...
Bunun akıllı ev projelerine doğru giden bir anlayışla ortaya konmuş olabileceği aklıma gelmişti benim ilk olarak. Telefonla bilgisayarı açıyorsunuz; sonra perdeleri kapatıyorsunuz, sonra çalışma odanızın ısısını ayarlıyor, evdeki çiçeklere su, balıklara yem veriyorsunuz. Ne güzel değil mi? Akıllı ev projesini şu an biraz kafası yerinden gitmiş herhangi biri hayata geçirebilir; fakat her şeyin bir standarda oturması ve belli üretim sistemlerinin geliştirilmesiyle bu işin maliyetlerinin azaltılarak, herkese açık hale gelmesini beklemek daha iyi olur...
Böyle bir özelliği şimdiden kullanmak isteyenler de, ya ayrı bir telefon hattı alıp, bu işe ayıracaklar, ya arayan numaraya göre modeme sinyal gönderen bir devre çiziverecekler bir iki saat harcayıp, ya da sürekli bilgisayarlarının açık olup olmadığını kontrol edecekler. Bilisayarın açılışında, sistemi kapatan bir komut da çalıştırmak çözüm olabilir. İlk 5 dakikada programı kapatmazsak mesela; programımız sistemi kapatır... Ne de güzel değil mi?
alıntı:
Gönderen : yasinenesEsasında süper bir olayda bide şunu düşünmek lazım. Farzedelimki şehir dışındasın 1 haftalığına gittik bu özellikte açık evi arıyorlar tabi sana ulaşamıyorlar. 1 hafta sonra eve geliyorsun bide bakmışsınki bilgisayar açık.
Düşünsenize bir hafta bilgisayar açık elektrik parası artı benim dediğim sistem olsa.TTNet saati 1.000.000 TL olsa 1 haftada yapar 168.000.000 e hadi ttnet indirimli saatler de var.
Aslında bu olay pek yeni teknoloji sayılmaz.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi kullanımı problemler yaratabiliyor ve de bu yüzden de bir türlü popüler olamadı.
merhaba yasin makinanın setup ayyarlarında power menegmant seçeneği var oraya gir ve orada modemle alakalı ne varsa diseble (kapat) et. andan sonra problemin giderilecektir
Merhaba, bu problemin aynısı bir arkadaşımın başına da geldi. Bu işlemin gerçekleşmesinin sebebi herhangi bir dialer programı da olabilirmi? bilgisayarının açılışında bir dialer programını açıp açmamak istediğini soran bir uyarı çıkıyor, a2 (a kare ) isimli chipin verdiği bir program ile bilgisayarını taradım fakat dialer programını bulamadı ( sanırım aktif hale geçmediği için ). eğer böyle bir şey yapan dialer varsa sanırım oldukça tehlikeli olur değil mi?
Beyler konu aslında ciddi aynı şey benimde bilisayarımın başına geldi sabahları iş yerime geldiğimde bilgisayar açık durumda olarak buluyordum tabii daha toyuz bu konularda güvenlikle bir ilgimiz yoktu anti virüs programları dışında bilgisayarda benden başka kullanıcı olmadığı için başlangıca kullanıcı şifresi koymadım trojan engelleyici falanda kullanmıyordum bu telefonu arama yüzünde telekom faturasında bayağı kabarıklık oluştu adamlar gece yarısı 2'de 3'de faxı arıyor bilgisayar açılıyor bilgisayar Kuzey Kore'de bir 900'lü bir telefonu arıyor tabii anti-dialer programı falanda yok faturayı ödedikten sonra akıllandık bu arada çevirmeli bağlantı kullana arkadaşlar YAW diye bir anti-virüs programı var ücretsiz bir program kesinlikle tavsiye ederim yalnız almanca ama kullanışlı zaten CHIP dergisinde tanıtımı vardı yani kısacası dikkatli olun bu alemde her şey insanın başına gelebiliyor tecrübe ettik onayladık.