Ağabeyimin ve benim Samsung U600 model telefonlarımız var. Geçenlerde başına gelen bir olay, az önce bir arkadaşımı ararken benim de başıma geldi: Bir arkadaşa telefon ettim ve arkadaşın sesini duyduktan birkaç saniye sonra kendi konuşmalarımı duymaya başladım. Arkadaşın sesini bir daha da alamadım. Kendimle konuşur gibi bir durum oldu. Ne dediysem aynısı tekrarlandı. Nedeni ne olabilir? Dinlendiğimden şüpheleniyorum.
Telefonum dinleniyor olabilir mi?
Telefonuda yankılanma varsa dinleniyorsundur.Özelllikle karşı taraf fark ediyor bunu bariz bir yankılanma oluyor.
Turkcell'i aradık, sorun onlardan mı kaynaklanıyor diye. Adamlar, müşteri temsilcisine ulaşılmaması için ellerinden geleni yapmışlar. Lanet okudum bir sürü. Böyle müşteri hizmetleri mi olur arkadaş? Sonuç yok, belki de telefonlarımız dinleniyor. Bir bu eksikti. Uyuşturucu kaçakçısı olsam iplemeyeceğim de sade vatandaş niye dinlenir, anlamıyorum.
Bir ara benimde telefonum dinleniyor gibi oluyordu işte bu dediğim yankılanma geliyordu hep karşı tarafa geçenlerde haberlerde izledim dinlenme olayı oldumu yankı ya da cızırtı yapıyormuş.
telefondan kaynaklanan bir sorun olabilir,
niye dinlesinler ki sizi
Bugün ev telefonumuzdan da aynı yankılanma sesinin geldiğini fark ettim. Ciddi ciddi dinleniyorum. Şimdi sormak istediğim, cep telefonunu geçtim. Ev telefonumun dinlenmesi için evdeki kablolara müdahale mi edilmiştir? Çünkü çok rahatsızım ve dava açmayı bile düşünmekteyim.
Evdeki kablolara nasıl müdahale etsinler ki bu hem dikkat çeker hemde gereksiz seni dinlemek istedikten sonra her türlü dinlerler ne yani sen cep telefonunu kapatınca gerçekten kapandığını mı düşünüyorsun isterlerse seni kapalı cepten bile dinleyebilirler.
bir tanıdığım diyarbakırda turkcell in şebekelerini döşeyip kontrol eden firmada çalışıyor. söylediğine göre turkcelll artık baz istasyonlarında çinden aldığı ürünleri kullanmaya başlamış. bu nedenle de görüşme kalitesinin çok düştüğünü ve en baştada bu tür sorunların meydana gelmeye başladığını söyledi. yaklaşık iki yıldır bu böyle. istanbuldaysanız bilmiyorum ama özellikle kırsal kesimde bu ürünlere yöneldiklerini belirtmişti.
bahsettiginiz olay15 gün önce benimde başımae geldi bir arkadaşı aradım baktım sesim bana geri geliyor bende ilk baştaşüphelendim ama sonra başka bir arkadaşı daha aradım baktım sorun yok bencede operatörden kaynaklanan bir durum.
türk halkı iyice paranoyak olmuş, gerçi insan haberleri izledikce paranoyak olmak elde değil ....
en iyisi kriptolu aselsan telsizleri kullanmak yakında iş buray kadar varır