Nokia c1-01 marka telefonu, nokia oviden güncellemek üzere usb kablosunu pc ye bağladım, güncelleme yarıdayken bağlantı kesildi yazdı ve elektrikler gidip geldi. Yani telefonun sistemi çöktü şuan telefon açılmıyor. Servise veya bir telefoncuya götürneden kendim birşeyler yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir veya bilgi verirseniz makbule geçer. İyi akşamlar.
Telefonun İşletim Sistemi Silindi!
Bak şimdi yine bilgisayara bağla dua et tanısın telefonu tanıdıktan sonra nokia software updater yazılımı ile yazılımı denetle yeni sürüm varsa onu yükle yoksa yazılımı yeniden yükle var onu yap.
telefonun pilini söküp takın (dolu olması lazım). * + 3 + yes (yani yıldız 3 ve yeşil arama tuşu) tuşlarına aynı anda basılı tutarak telefonun açma tuşuna basın ve basılı tutun. açılış ekranı geçene kadar açma tuşuna basılı tutun. açılış ekranı geçtikten sonra 2-3 saniye kadar daha *3yes tuşlarına basılı tuttuktan sonra bırakın.
Not: bu modelde çalışıp çalışmadığından emin değilim ama genel olarak s40 modellerinin tamamında hard reset kodları bu şekildedir.
http://www.blue-nokia.com/index02.html sitesinden telefonunun en son yazılımını indir ve pc ye kur sonra jaf yazılımını indir kur ve burdan http://www.cepteam.net/forum/showthread.php?tid=24096 nasıl kullanacagın anlatılıyor sen seçimden kendi telefon modelini seçeceksin
arkadaşım zamanın değerliyse benim gibi, bırak telefonla uğraşmayı al bir teknik servise ver halletsinler yine de keyfine bak bende bilgisayarlarda çıkan bazı problemleri teknik servis yerine kendim hallediyorum MÜMKÜNSE BİLGİSAYARDA PROBLEM ÇÖZMEYE YOĞUNLAŞ
arkadaşım zamanın değerliyse benim gibi, bırak telefonla uğraşmayı al bir teknik servise ver halletsinler yine de keyfine bak bende bilgisayarlarda çıkan bazı problemleri teknik servis yerine kendim hallediyorum MÜMKÜNSE BİLGİSAYARDA PROBLEM ÇÖZMEYE YOĞUNLAŞAynen katılıyorum, hatta bu teknik servisin garanti anlaşmalı teknik servis olması da şart değil sonuç itibariyle telefonun kapağını açmadan, donanımında iz bırakmadan halledebiliyorlarsa garantisi de kalkmamış olur, uzun süre telefon da beklememiş olursun.
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. medja01 arkadaşın dediği jaf ı araştırdım, kullanmak için Navifirm adlı programa ihtiyaç varmış. O program benim pc de çalışmadı. Biraz daha araştırdım ve phoenix adlı programı buldum. Galiba Kvk gibi firmalar da kullanıyorumuş phoenixi. Herkesin faydalanması amacıyla ayrıntılı bir biçimde açıklıyorum. Önce phoenixi kurun(linkler mesajın sonunda). Blue-nokia sitesine girin, Downloads bölümümde bulunan BB5 Support'a tıklayın ve telefon modelinizi bulun. Ardından modele ait en son sürüm yazılımı indirip kurun. Zaten direkt olarak phoenixin içine kuruluyor. Sonra telefonun bataryasını çıkarıp takın ve usb ile pc ye bağlayın. Phoenixi açıp No Connections seçiliyken, File>Open Products açın. Telefonunuza uygun model veya rm-rh kodunu seçin. Örnek: 5800 veya rm-607 gibi. Flashing sekmesinden "Firmware Update"yi seçin. Product code in sağındaki üç nokta olan bölüme tıklayın. Buradan telefonunuza uygun renk ve dili seçin, ardından "Dead phone USB Flashing" i işaretleyin ve alt taraftaki "Refurbish" e tıklayın. İşlem başlayacaktır.
İşlem sırasında telefonun şarjının yeterli olduğuna emin olun ya da telefon şarj cihazına bağlı olsun. İşlem sırasında Press phone's power button! uyarısı alırsanız, işlemi iptal etmeden, usbyi çıkarın, telefonun bataryasını çıkarıp takın ve telefonu yeniden pc ye bağlayın. Gerekirse açma\kapama tuşuna birkaç saniye basılı tutun.
Blue Nokia : http://www.blue-nokia.com/index02.html
Phoenix'in şuanki en son sürümü: http://rapidshare.com/files/4410 ... 10.48.004.44602.rar
GARANTİSİ VARSA GÖNDER SERVİS HALLEDER, YOKSA TELEFONCULAR HALLEDEBİLİR
Hazır silinmişken Android 2.2 Froyo'dan başlamak lazım. :D
telefonun pilini söküp takın (dolu olması lazım). * + 3 + yes (yani yıldız 3 ve yeşil arama tuşu) tuşlarına aynı anda basılı tutarak telefonun açma tuşuna basın ve basılı tutun. açılış ekranı geçene kadar açma tuşuna basılı tutun. açılış ekranı geçtikten sonra 2-3 saniye kadar daha *3yes tuşlarına basılı tuttuktan sonra bırakın.S40 Değil S60 da geçerlidir :)
Not: bu modelde çalışıp çalışmadığından emin değilim ama genel olarak s40 modellerinin tamamında hard reset kodları bu şekildedir.