Telegraf göndermek, e-telegraf ile geri döndü

CHIP Online
26-05-2008, 15:36   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PTT'den e-telgraf: Unutulmaya yüz tutan telgraf hizmeti çağa ayak uyduruyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tele ... eri-dondu_7068.html

İnternet ve elektronik posta kullanımının artmasıyla birlikte son yıllarda unutulmaya yüz tutan ve çok eski bir maziye sahip olan telgraf hizmeti, PTT Genel Müdürlüğü'nce "Telgraf çekmek hiç bu kadar kolay ve renkli olmamıştı" sloganıyla tekrar hayat bulacak. PTT, telgraf yollamak isteyenlere hızlı ve kolay bir olanak sağlıyor.

PTT Mersin Başmüdürü Abdullah Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telgraf hizmetinin Kurtuluş Savaşı dönemlerinden beri ülke tarihinde yer edindiğini söyledi. Ancak teknolojinin gelişimine bağlı olarak internet ve elektronik posta kullanımının artmasıyla birlikte özellikle son dönemlerde telgraf hizmetinin neredeyse yok denecek kadar az kullanılmaya başlandığını anlatan Yüksel, bu kapsamda uygulamaya geçirilen hizmetle "telgraf nostaljisi"ni canlandırmak istediklerin vurguladı.

"Telgraf çekmek hiç bu kadar kolay ve renkli olmamıştı" sloganıyla hayata geçirilen "e-Telgraf" projesi sayesinde "www.ptt.gov.tr" adresini ziyaret edenlerin sevenlerine telgraf yollayabileceklerini ifade eden Yüksel, "Bu projenin ülke tarihinde çok eski bir maziye sahip olan telgraf kullanımını tekrar canlandıracağını tahmin ediyoruz" dedi.

Tüm konu: Telegraf göndermek, e-telegraf ile geri döndü


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hiç telgraf gönderdiniz ya da aldınız mı?

frkn_ua
26-05-2008, 21:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Güzel bir uygulama.en azından geçmişi yaşatmak adına...