Tema Bilgisayarı Ne Kadar Yavaşlatır?

ManyakHba
12-05-2009, 22:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhabalar,
Ben Windows Xp kullanıyorum. Windows Xp teması ile Klasik teması arasındaki farkı ve arka plan resminin olup olmaması ne kadar etkiliyor bilgisayarın hızını bunların farkını bilen arkadaşlarımdan öğrenmek istiyorum. Ve Bilmeyenlerde bu şekilde öğrenmiş olacak tabi ki bende.
Umarım bunu bilen birileri vardır.Emin değil

Mustafa Akın
12-05-2009, 22:39   |  #2  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Biglisayarınız kötü değilse, bir uçurum göremezsiniz, ama XP'yi zor çalıştıran bir bilgisayarda, klasik moda geçmeniz, size bayağı bir performans sağlar. Arka plan resminin olup olmaması da etkilemez artık, yani RAM'in çok az olduğu zamanlardan kaldı o, büyük resim, ram'de de büyük yer kaplardı, ve başka programlara yer kalmadığından takılırdı, ama o çok eskidendi.

Kısacası XP'yi normal hızda çalıştıran bilgisayarlarda neredeyse hiç bir fark gözlemlemezsiniz Klasik tema ve arka plan boş iken.

ManyakHba
12-05-2009, 23:22   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Teşekkür Ederim. Soruma Çok Net ve Açık Bir Yanıt Aldım Sayenizde.

H€LL
13-05-2009, 01:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
277 mesaj

dostum bi yanıtta bende olsun C:\WINDOWS\Resources\Themes içine atılıp çalıştırılan temalarda hiç bir performans düşüşü yaşamazsın ancak transformation pack gibi sistem dosyalarını kendi dosyalarıyla değiştiren temaları kullanırsan pc özelliklerin son sistem bile olcak farkedilir bi performans düşüklüğü olur ve sistem dosyalarını değiştirdiği için güvenlik açıklarını uyumsuzluklara neden olabilir ve pc kısa sürede çökebilir

ManyakHba
13-05-2009, 10:01   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

HeLL kardeşim çok teşekkür ederim. Çok doğru bir kanıya değinmişsin. Bende o şekilde kurulan temaları hiç ama hiç sevmiyorum. Themes klasörüne atıp çalıştırmadığım temaya tema demem ben.

ManyakHba
13-05-2009, 10:07   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

Cevaplarınız çok güzel ve aklımdaki soruları çok net şekilde yanıtladı hepinize tekrar teşekkür ederim. Araştırma yapınca tek bir yere bağlı kalmıyacaksın, merak ediyorsan her yere soracaksın bulana kadar devam edeceksin diye öğrendim ben o yüzden başka yerlerede sordum ve bir arkadaşın daha düşüncesi şöle:
"windows xp teması ile klasik tema arasında az da olsa bir yavaşlama mevcut. bunu rakamlarla belirtmek yanlış olur. çünkü hepimizin bilgisayarları birbirinden farklı özelliklere sahip. iyi bilgisayarlarda bu yavaşlama pek belli olmaz ancak donanımı düşük bilgisayarlarda belli oluyor.yalı_çapkını"
Sözler farklıda olsa ana fikir hep aynı zaten. Hepinize açıklama için teşekkür ederim. Başka fikri olan arkadaşlarımızında fikirlerini bekliyorum.