Temas etmeden kanser yapıyorlar

CHIP Online
15-11-2009, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Laboratuvar testleri, bazı maddelerin hücre içine girmeden de kansere yol açabildiğini gösteriyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tema ... piyorlar_16335.html

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraflar...

Bristol Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre; ağır metallerden oluşan nano-partiküller, hücre içerisindeki DNA'ya doğrudan temas olmaksızın zarar verebiliyor.

Kansere sebep olan DNA bozulmaları zararlı maddelerle doğrudan temasla ya da hücrenin içinden geçen parçacıklarla, radyasyon ile bağdaştırılırken bu yeni bulgu bilim adamlarını oldukça şaşırttı.

Bir saç teli kalınlığına oranla binlerce kat küçüklükte olan nano-partiküllerden, güneş gözlüklerinden hassas elektronik cihazların yapımına kadar pek çok alanda yararlanılıyor.

Laboratuvar ortamında üretilen hücre duvarının ardına yerleştirilen ve 'fibrolast' olarak tanımlanan insan hücrelerinin, özellikle tıbbi uygulamalarda yoğun şekilde kullanılan kobalt-kromiyum parçacıklarına kısmen maruz bırakılması yöntemiyle gerçekleştirilen deneyde, nano-partiküllerin hücre duvarını geçememesine rağmen, bir dizi biyolojik sinyal aracılığıyla 'fibrolast'larda DNA bozunumuna yol açtığı tespit edilmiş.

Tüm konu: Temas etmeden kanser yapıyorlar

Resimlerle: Büyüleyici makro fotoğraflar...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: DNA araştırmalarını destekliyor musunuz?

Banned
15-11-2009, 21:55   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Kanserojen etkenler olayı öyle bir noktaya geldiki sanırım artık hayatımızdaki madde ve enerjilerin kansarojen olup olmadığından ziyade ne kadar kanserojen olduklarını araştırmamız daha mantıklı olacaktır.

Günlük hayatımızda kullandığımız doğal olmadan (çifçilikle) yetiştirilen tam organik olmayan gıdalar, hernevi radyo dalgaları, kızılötesi, mor ötesi hatta x  ışınları yayan teknolojik, elekronik cihazlar. Monitörlerden radyolara, cep telefonlarından televizyonlara kadar hayatımızın vazgeçilmezleri hangisi kanserojen değil ki ? Fabrikalarımızın bacaları, arabalarımızın eksozları ozonumuzun delikleri hangisi bizim rahat rahat kanser olmamız için çalışmıyor ki !

Asıl korkum odur ki  bilnçsiz tüketici toplum, sadece kazancını düşünen üreticiler ve halkı değilde üreticiler (ekonomik destekçileri) ve koltuklarını düşünen yöneticiler oldukça biz daha kanser ile daha yüzleşmedik bile.  Unutmayın kanserojen maddelerin kullanımından dolayı kanserin ortaya çıkma süresi ortalama 18-22 yıl sürmektedir.

Allah sonumuzu hayr eylesin.

Süleyman.
15-11-2009, 22:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Amin, Allah sonumuzu hayreylesin. Bu çağın vebası kanser ve bir çoğumuz hayatımızı bu sebeple kaybedeceğiz gibi gözüküyor.