Termal Macun Uygulaması (Thermaltake TG-3)

nikobelic
13-01-2011, 20:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
127 mesaj

Merhaba arkadaşlar, işlemcimi alalı 1 sene oldu ve fabrika çıkış macunu kurumuş hatta yok olmuş. :) Bende Thermaltake TG-3 aldım. Uygulama yapmadan önce tavsiyelerinize ihtiyacım var. Fanın altındaki bakır bölümü temizledikten sonra metal cilası ile ayna gibi parlatıp macunu oraya sürsem, ve öyle taksam nasıl olur sizce? Tabi işlemci üstünü de temizleyeceğim. Ama direk işlemci üstüne sürmektense bakıra sürmeyi tercih edeceğim gibi. Bu konuda tavsiye ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim.

Mustafa_G
13-01-2011, 21:01   |  #2  
Yeni Üye
29 mesaj

işlemciye ve soğutucuya kredi kartı gibi bir cisimle ince bir tabaka halinde çekerseniz yeter.

nikobelic
13-01-2011, 21:18   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
127 mesaj

Okumadan yorum yapmasak birde. Farkındaysanız nasıl uygulama yaparım demedim. Metal cilası ile parlatıp, headsink'e mi yoksa cpu üzerine mi uygulama yapayım, tavsiye beklerim dedim.

Erşah
13-01-2011, 21:19   |  #4  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Kardeş yapman gereken şu: İşlemcinin ve soğutmanın birbirine temas eden noktalarını tertemiz etmen ve ardından inc bir katman şeklinde terma macunu işlemcinin üzerine sürmen.Olay bu kadar basit.

alpagun
13-01-2011, 22:35   |  #5  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj
Alıntı: Clayns_seco  
Merhaba arkadaşlar, 
Ama direk işlemci üstüne sürmektense bakıra sürmeyi tercih edeceğim gibi. Bu konuda tavsiye ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim.
İşlemci üzerine oturan aliminyum blok'taki bakır kısma, ince bir tabaka halinde sürmeniz yeterlidir.