The CPU Error ??? Sorun ne,yardım ?

xenon_06
20-05-2010, 02:05   |  #1  
xenon_06 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj

Emektar bilgisayarım durup dururken 1-2 saat sonra lak diye kapanıyor.Tekrar açtığımda bazen bios(windows açılmıyor) ekranı gelmiyor kasa çalışıyor,fan sesleri geliyor ama bios ekranı yok! Artık arkadan güç kaynağından kapatıp tekrar açtığımda,biraz kurcaladığımda bios ekranı geliyor ve 3 kere kesik kesik anakarttan ses geliyor ( yani bios tan ) sorun nedir? Güç kaynağını değiştirdim sorun devam ediyor...

The CPU was previously shutdown due to thermal event (overheating)
Service the unit right away to resolve this
press (f4) to resume (Türkçeye çevirdim pek bişey anlamadım aşırı ısınma nedeniyle kapanıo... CPU işlemcimi oluyor? Problemi nasıl çözebilirim...Kasanın yan kapağı açık,tozlanma vs yok)

mons
20-05-2010, 02:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

işlemciniz yanmak üzere belki yanmıştır bile fanı sökün iyice temizleyin eğer daha önce bunu yapıyorsanız fan ile işlemci arasında termal macun denilen bir madde var onu silmiş olabilirsiniz. Bilgisayar teknik servislerinden bir tane macun alın ücretsiz bile verebilirler 1, 2 liradan fazla vermeyin ve fanın işlemciye yapıştığı yere sürün ama dikkat edin mercimek büyüklüğünde sürmek bile yeterli. Siz ne olur ne olmaz iki mercimek büyüklüğünde sürün unutmayın fazla sürerseniz işlemciye sızabilir. Unutmadan fanınız anakarttan gevşemiş olabilir onada bakın. Geçmiş olsun umarım zarar vermeden bu hatayı almışsınızdır.

Son Düzenleme: mons ~ 20 Mayıs 2010 02:22
mons
20-05-2010, 02:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

bios seslerinin anlamları (alıntıdır)
[url=http://j.imagehost.org/view/0782/Ekran_Al_nt_s][/url]

Son Düzenleme: mons ~ 20 Mayıs 2010 02:31
mcafee23 ayrılmıştır
20-05-2010, 02:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bios'ta cpu'nun kaç derecede elektrik kesmeye ayarlı olduğuna bakın
sadece cpu değil kasa içi sıcaklığı önemli kasa içi çok sıcak ise cpu elektrik keser.