arkadaslar mail programı olarak hangisini kullanıyosunuz artıları ve eksileriyle beraber yazarmısınız kullanmıyorsanız neden kullanmadıgınızıda yazabilirsiniz
Thunderbird MU OUTLOOK MU
Thunderbird-Eklenti sayesınde daha fazla özellik kazandırabılırsın
eposta için yıllardır thunderbird kullanıyorum. Hemde işyerinde herkes outlook kullanmasına rağmen. Kolaylıkları outlookun zorluklarından fazladır. emailleri güzel gösterir. Resimleri email içinde gösterir. Akıllıdır Junkları işaretlemekte son derece başarılıdır. Öğrenir. Eklentisi çoktur. nostalji, atachment extractor,"copy sent to current" quick text,signature switch gibi vazgeçemediğim sayfalarca anlatılası eklentileri vardır. Bir tuşla imzanızı değiştirirsiniz. emailleri bir tuşla ilgili klasörüne gönderirsiniz. Kurallar oluşturursunuz. "Kime" yada cc ye bir adres yazmaya başladığınızda Adres defterindeki ve depoladığı tüm email adreslerini aktif arar ve yazmaya çalıştığınız kişiyi size getirir.(outlook da varolduğunu bildiğiniz adresi getirmediğini hepiniz görmüşsünüzdür) küçük arama kutucuğuna dominin bir bölümünü yazarsınız, o domainden size gelen mailleri süzer. konuda arar, içerikte arar. yetmezse detaylı aramasıda vardır. biri size outlook formatında randevu gönderirse lightning ajandayı kurar outlook gibi görürsünüz. Arızalarıda vardır. En büyük arızası artık yenilenmiyor olmasıdır. Çok yazık. Bedava olan hep kaybediyor...microsoft karşıtı olanlardan değilim. Ama outlook hakikaten aptal bir program. Thunderbird ün Firefox gibi genele yayılmaması ortalama kullanıcıların tembelliğinden ve bilgisizliğindendir.Armut piş azıma düş.. Ağızlarına düşen armut kalitesiz ama başka bir armut tatmadıklarından farkında değiller. Thunderbird biraz uğraşı gerektirir. Sen 1 verirsen o katlayarak sana döndürür. Azın açık kullanacaksan thunderbirdün senle işi olmaz...Ayrıca finchsync gibi programlar vasıtasyla windows mobile ile senkronize olur. Dediğim gibi biraz uğraşarak tabii... Saygılar
Helal olsun NeoOne tüm düşündüklerimi yazmışın. Outlook gibi hantal ve işe yaramaz bir programa bu kadar güzel alternatif varken neden "Online TR Internet Projeleri Uzman"ları bile gider outlooku seçer anlamış değilim!
ferplexHelal olsun NeoOne tüm düşündüklerimi yazmışın. Outlook gibi hantal ve işe yaramaz bir programa bu kadar güzel alternatif varken neden "Online TR Internet Projeleri Uzman"ları bile gider outlooku seçer anlamış değilim!Belki de, programları "hantal ve işe yaramaz" diye değerlendirmeden önce, bir programda ne aradığımı bildiğim, her 2 programında özelliklerini detaylarıyla deneyerek test ettiğim ve programlara ön yargıyla yaklaşmadığım içindir. Hevesinizi kırmak istemezdim ama NeoOne'ın "Thunderbird özelliği" diye bahsettiği herşey, Outlook'ta var malesef. Hantallığına gelince, basitçe bir iki tıklamayla düzeltebileceğiniz şeyleri programa yormamak en güzeli. Outlook Express'ten bahsetmiyoruz ayrıca.Sadece bir mail client arıyorsan, webmailler bile senin işini görür zaten: Adı üstünde "Alternatif"...
1. Hiç bir program alternatif olduğu için otomatikman daha iyi değildir.
2. Hiç bir program "beleş" veya "paralı" olduğu için otomatikman daha iyi değildir.
3. Hiç bir program açık kaynak/kapalı kaynak olduğu için otomatikman daha iyi değildir.
4. Hiç bir program "orjinalini kopyalamaktan ibaret kalırsa" hiç bir zaman daha iyi değildir.
İşimi, isteklerimi en iyi hangisi karşılışıyorsa, benim için en iyi o'dur. Bu da herkese göre değişir. En basitinden Avira'nın ücretsiz sürümü Vista'nın yanında bana yettiğini hissettiğim için onu kullanırım. En iyisi midir? Hayır... Ama yetmektedir. Sana Thunderbird yetiyor ve Outlook'un diğer özelliklerini kullanmıyorsanız, Thunderbird kullanın. Bunun beni bağladığını düşünüyorsanız yanılırsınız açıkçası. Tabii ki aşağılama amacıyla böyle bir şey yazdıysanız, bu konuda daha çok araştırmacı olmanız ve kendinizi fanatizm denen illeten sıyırmanız gerekecek.
Örneğin: Photoshop ile açık kaynaklı Paint.NET'i niye kıyaslamıyoruz, veya GIMP'i?
Outlook, özellikle 2007'de bahsettiğiniz özelliklerin tümü var Selçuk beyin dediği gibi. Fakat ben bir mail istemcisi olarak kullanmıyorum Outlook'u. Hiç ihtiyacım yok, tarayıcı üzerinden yetiyor da artıyor bile bana. Outlook'u mükemmel bir ajanda programı olarak kullnıyorum. Özellikle yoğun iş temposunda hiçbir maddeyi ıskalamamak için birebir. Vaktiyle çok aramıştım kaliteli bir ajanda programı, bulamamıştım. Belki çıkarmışlardır, ama lisanslı Office programımı bırakıp neden başka alternatiflere bakayım ki...
Selçuk bence Paint.net photoshopa 10 kere basar, Sizler bu şekilde ticari oyunlarla ie ve outlook gibi paralı yazılımları pompaladıkça daha çok tepki çekiyorsunuz. Ayrıca okur karnendeki kırık notunda ne kadar doğru söylediğimi kanıtlıyor. Arının artık bu ticari sömürüden...
Selçuk bence Paint.net photoshopa 10 kere basar, Sizler bu şekilde ticari oyunlarla ie ve outlook gibi paralı yazılımları pompaladıkça daha çok tepki çekiyorsunuz. Ayrıca okur karnendeki kırık notunda ne kadar doğru söylediğimi kanıtlıyor. Arının artık bu ticari sömürüden...
Paralı yazılım daha iyiyse, söylemek görevimiz, daha kötüyse de söylemek görevimiz ama yiğidin hakkını yiğide veririz. Sırf "beleş" diye hiç bir şeye hakketiğinden daha fazla bir değer vermeyiz. Photoshop konusundaki "deneyimlerinizi", diğer grafik uzmanı arkadaşlarla eminim çok daha iyi tartışabilirsiniz. "Okur karnesi"ne gelince... demek ki, söylediğimiz şeyler bazılarının hoşuna gitmiyor olsa gerek. "En büyük Fenerbahçe" yazsam, herhalde daha kırık not alırım orada ;)
Uzun lafın kısası, bazı gerçekler, sizin "tuttuğunuz" yazılım lehine olmayabilir. Bu yüzden bana kırık not verebilirsiniz ama gerçek gerçektir ve malesef bazen acıdır.