Ttnetin IP TV hizmetine aylık bir Tl verip abone olmak mantıklı mı?
Yorumlarınızıda bekliyorum.
bence mantıklı çünkü tivibu sayesinde artık evde tv kavgaları çıkmıyor ve kaçırdığım bölümler için üzülmüyorum. 1 mbit bağlantınız bile olsa takılmıyor görüntü kalitesi azalıyor ve duraksamadan devam ediyorsunuz. ayrıca internetten tv leri donmayarak seyredemezsiniz istediğiniz kadar bağlantı hızınız olsun. ama tivibu böyle değil .tek şart sınırsız internet çünkü tivibu kotadan yiyor.
bence mantıklı çünkü tivibu sayesinde artık evde tv kavgaları çıkmıyor ve kaçırdığım bölümler için üzülmüyorum. 1 mbit bağlantınız bile olsa takılmıyor görüntü kalitesi azalıyor ve duraksamadan devam ediyorsunuz. ayrıca internetten tv leri donmayarak seyredemezsiniz istediğiniz kadar bağlantı hızınız olsun. ama tivibu böyle değil .tek şart sınırsız internet çünkü tivibu kotadan yiyor.Çok güzel özetlemiş avantajlarını ve dezavantajlarını arkadaş.
1 TL bişiy değil ama mutlaka bigün ihtiyacınız olacak bişiy.
Değil 1 tl 1 kuruş bile vermek mantıklı değil. Bizi böyle soyup soğana çeviren bir kuruma 1 kuruş bile fazla.
ya 1 tl için değer bence mesela bu akşam bizim aile komple arka sokakları izledi ben ezelciyim tivibudan kaliteli ve kasamadan izledim tek kusuru 3-5 dakika geridenBenim dizi ile pek aram yokta. Evdekiler dizi seyrediyor. Ben ise kesinlikle seyretmek istemiyorum. Tek seyrettiğim dizi Prison break o da yayından yine kalktı.Belgesel vs. seyrederim. Hem evde uydu da yok. Kanlallara baktımda National geographic var. Discovery göremedim ama o da varsa güzel olur.
Değil 1 tl 1 kuruş bile vermek mantıklı değil. Bizi böyle soyup soğana çeviren bir kuruma 1 kuruş bile fazla.yok be abi güzel kaç aydır kullanıyorum hiçbir sorun yok kasma yok takılma yok televizyon derdi yok rahat oluyor işte daha demin ezeli tam ekran kasmadan sorunsuz izledim ama dediğin gibi gerçekten soyup soğana çeviriyorlar mesela 11tl lik paketi bile var mantık dışı ona verceğime digitürk alırım hele faturaları söylemeye gerek bile yok :))
45 Lira en ucuz sınırsız internet, üzerine 20 lirada hiiiiç kullanmadığımız zorla dayatılan telefonun faturası etti 65 lira bu soygunculuk değilde nedir?
Telefon konusunda kesinlikle. Haklısın. Ama bildiğim kadarı ile nihayet telefonsuz ADSL bağlantısına başlandı.Bunlar sağacak koyunu bulmuşlarda vazgeçerler mi? Yemişim telefonsuz adls yi.Veya 3g biraz mantıklı gibi.
29 Temmuz 2010 Perşembe 23:58
BTK toplandı ve telefonsuz ADSL aboneliği ile fiyatlarını karara bağladı. İşte kurulun 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere o kararı;Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabit ücret bedelini ortadan kaldıran Yalın ADSL hizmeti için fiyat belirlemesini yaptı. Açıklanan fiyata Türk Telekom yazılı açıklama ile cevap verdi.
BTK'nın ''2010/DK-07/417'' numaralı kararında, yüksek bant genişliği gerektiren servislerin yaygınlaşması, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde genişbant internet erişim hizmetlerinin kullanımının artması ve mevcut genişbant abonelerinin büyük çoğunluğunun IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi modeliyle hizmet alması göz önünde bulundurulduğunda, son kullanıcıların aldıkları genişbant internet erişim hizmetlerinin ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte ve ''makul'' fiyatlarla sunulması gerektiğine işaret edildi.TELEFON OLMADAN ADSL ABONELİĞİ
Kurul kararıyla, işletmecilerin Türk Telekom'un sahip olduğu xDSL şebekesi üzerinden abonelerine IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi modeli ile hizmet sunabilmesi için gerekli olan usul, esas ve ücretleri içeren Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi'nin, en önemli yeniliklerinden birisi olan sabit telefon aboneliği olmadan DSL (Digital Subscriber Line-Sayısal Abone Hattı) internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan Yalın DSL uygulamasının hayata geçirilmesinin onaylandığı bildirildi.UYGULAMA 1 KASIM'DAN İTİBAREN
Raporda, Türk Telekom tarafından hazırlanarak kuruma sunulan ve gerekli görülen değişikliklerin yapılması ile nihai haline getirilen Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi'nin, ''Abone Hareketleri'' başlıklı 4 no'lu ekinin 4 no'lu maddesi kapsamında diğer toptan erişim modellerinden YAPA'ya bireysel geçişlere ilişkin hükümler, xDSL ve e-YAPA otomasyon sistemlerinin eşgüdümlü çalışmaya başlayacağı 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylanmasına karar verildiği belirtildi.ÜCRETLER
BTK'nın internet sitesinde yayımlanan ''Türk Telekom'un Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi''nde yer alan ''ücretler ve faturalandırma'' bölümüne göre, Yalın ADSL hizmetinde, ADSL ücretlerinde yer alan aylık ücretlere ek olarak 8,13 lira Yalın DSL ücreti alınacak.
Vergiler eklendiğinde bu ücret 10-11 liraya yükselirken, tüketiciye 13-14 lira olarak yansıyacak. Sadece ADSL kullanmak isteyen bir tüketici, Yalın ADSL için 13-14 lira ödemenin yanı sıra, satın aldığı internet paketi için de ayrı tutar ödeyecek.
''ŞİRKETİMİZİN KATLANDIĞI MALİYETLERİN ALTINDA''Türk Telekom'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) konuya ilişkin olarak gönderilen özel durum açıklamasında, sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına olanak sağlayan Yalın DSL uygulamasının düzenlendiğine değinildi.
İlgili kararın gerekçesinde, abone ile internet servis sağlayıcı arasındaki bağlantının sağlanmasında, Türk Telekom'un sabit telefon şebekesinin evlere kadar uzanan bakır kablolardan oluşan kısmının kullanıldığı, Yalın DSL internet hizmeti alınması durumunda söz konusu bakır kabloların kullanılmaya devam edileceği, bu kablolara ilişkin maliyetlerin (yatırım, bakım, onarım, işletme vb.), Yalın DSL hizmetinin sunulduğu diğer ülkelerde de olduğu gibi, DSL aylık ücretlerine ilave edilerek karşılanması gerektiği kaydedildi.
Türk Telekom tarafından sunulan maliyetler, bilgi ve açıklamalar, yürürlükteki sabit telefon perakende tarifeleri, diğer ilgili toptan hizmetlerin tarifeleri, AB uygulamaları, kamuoyu görüşleri ve Türkiye'nin kendine özgü koşullarının dikkate alındığı da ifade edilerek, buna göre Yalın DSL toptan erişim ücretinin vergiler hariç aylık 8,13 lira olarak belirlendiği aktarıldı.
Açıklamada, ''Söz konusu ücret, şirketimizin katlandığı maliyetlerin altında olup, konuyla ilgili dava dahil her türlü hakkımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız'' denildi.Son Düzenleme: khramn ~ 21 Eylül 2010 22:18
Bende Tivibu almayı düşünüyorum. Çünkü çok başarılı bir proje olmuş. Ayrıca takılmadan izlenebiliyormuş. 1 tl zam gelse ne olur, gelmese ne olur? :)
Ben kullanıyorum ve memnunum.1 TL sunulan hizmet için bence gayet uygun.Evet bağlantı hızına göre görüntü kalitesi ve gecikme süresi değişiyor ve takılmalar çok az oluyor.Olmuyor değil,arada oluyor ben karşılaştım.Ama nadiren oluyor.Ha ama kotalıysanız uzak durmanızı öneririm.