Merhaba;
6 gün önce masaüstü bilgisayar topladım, ilk kez bir bilgisayar topladığım için almış olduğum cihazlarda tecrübe eksikliğinden dolayı yanlış karar vermiş olabilirim.
İlk olarak ''Thermaltake Element T'' Midi-Tower bir kasa aldım.Kasanın yukarısında 1 adet ışıklı ve arka kısmında ise hemen hemen aynı büyüklükte ışıksız bir adet daha fan var.Kasanın resmi.
Ana Kart olarak ise ''Gigabayte EG41MF'' tercih ettim.Ana kart ddr2 800 Mhz ramı 8 gb'a kadar destekliyor ve core 2 quad, extreme gibi işlemcileride destekliyor.Ana kartın resmi.
Ram olarak 800 Mhz Kingston veya Patrick almayı düşünüyordum ancak depoda kalmadığı için 2 GB Apacer 800 Mhz Ram aldım.
Grafik Kartı olarak ise ATI'nin ''XFX Radeon HD 5450'' (545X) kartını seçtim.Grafik kartın özellikleri ise ddr3, 1 gb ramı olup direcxt x 11'i desteklemesi.Grafik kartının resmi.
Saydıklarımın dışında başka bir şey almadım, yaklaşık 2 yıllık olan hp masaüstü bilgisayarımdan 230 W luk güç kaynağını, ''İntel Core 2 Duo 2.2 Ghz'' işlemciyi, 250 GB HDD yi ve DVD Romları yeni aldığım bilgisayara monte ettim.Tabi işlemcinin üstüne takılan cpu fanını ise ihmal etmedim, hp masaüstü bilgisayarımdan çıkan en iyi parça o diyebilirim, yeterince büyük fanı var.
Sonuç olarak işlemci, HDD ve güç kaynağını değiştirmek istiyorum, işlemci olarak ''core 2 quad 2.5 Ghz'' Q8300'ü almayı planlıyorum.Güç kaynağında ise 230 W'un bu sisteme yeterli olmayacağını düşünüyorum ancak kaç W alacağımı tam olarak bilemiyorum, 500 yeterli olur sanırım.Elimde 2 GB Ram daha var, ana kart destekliyor ancak frekansın diğerinden küçük olduğu için takmak istemiyorum, bunun yerine bir adet daha 2 gb aynı frekansta ram almak geçiyor aklımdan.HDD konusunda ise 500 gb dan fazla sağlam markalı bir HDD'nin bana rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum, şuana kadar HDD 200 gb bile görmedi.
Sizlerinde bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var acaba aldığım bazı cihazlarda hata yaptımmı veya alacağım işlemci yeterli değil mi ?Ve son olarak tabikide güç kaynağının kaç W olması gerekir.