biz acele davrandık %8 indirimle aldık.. sistem toplucaklara ve güncelleyeceklere önerilerim var
ANAKART
ASUS M5A97 EVO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 306 TL
(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55744
BELLEK (RAM)
CORSAIR 8GB (2x4GB) KIT Vengeance 1866MHz DDR3 CL9 Ram 199 TL
(2x4gb)-kit-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069
EKRAN KARTI
MSI HD6850 Cyclone Power Edition/OC GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 306 TL
ı/msi-r6850-cyclonepeoc-hd6850-cyclone-power-editionoc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52366
KASA
COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA 421 TL
ı/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446
önerdiğim parçalar benzerlerinden epey farklı anakart UEFI bios kullanıyor kendi sitesinden özelliklerini gözden geçirip benzerleriyle karşılaştırın deyip deymiyeceğine kendiniz karar verin
ekran kartı fanı diğer 6850 modellerinde ve daha üst modellerin çoğunda sıkıntı olan fan gürültüsü yaşatmıyor fabrika çıkışı oc ile 860Mhz hızında geliyor soğucusu okadar etkili çalışıyorki üzerine kendinizde oc çekip 950Mhz çekirdek hızına ulaşabiliyorsunuz kartı benim için özel kılan özelliği diğer benzer kartlardan %15 daha sessiz çalışarak %40 daha fazla hava akımı sağlıyor ve %15-20 arasında daha serin çalışıyor olması
750watt 80plus güç kaynağı sisteminizde 4-5 harddisk, 2dvd takacaksanız ve usb yuvalarının çoğunu kullanırım diyosanız yeterli olacaktır tabi kasanın ön yan kapak ve üst kısımda bulunan 20cm fanlar ve kasa içinde görebileceğiniz hemen her noktaya fan yuvaları konumlandırılmış üzerinde 2fanla birlikte geliyor ön kırmızı aydınlatmalı fan ve arka egzos fanı. sadece 20cm baca fanı almınız yeterli zira bizim sistemde 5harddisk 2dvd takılı 1hafta kuzenin yanında kaldım gece flim izlerken veya oyun oynarken fısıltısını dahi duymuyorsunuz kışın ayak altında kullanmanız hasta olmanıza neden olabilir! çıkışlar hariç güçkaynağının altında ve diğer fan yuvalarında filtreler mevcut sadece yan kapaktaki fan yuvasına filtre koyulmamış başta yan kapak için bir 20lik fan daha alalımmı diye kararsız kaldık fakat üst kısımdan dışarıya üflediği havayı görünce şaşırdık yazın camı açıp kasayıda masadan dışarıya alıp serinlemek amaçlıda kullana bilirsiniz :)
ve malzeme kalitesiyse coolermaster firması kalitesini ortaya koymuş gerek tasarım anlamında gerek fiyat/performans konusunda gerekse kasa yanında verdiği ek aparatlarla
biraz fazla detaya kaçtım galiba ama sistemin bütünlülüğüyle alakalı deneyimlerimi paylaştım umarım sistem topluyacak olanlara faydası dokunur sonuçta saydığım modellerin daha iyileri piyasada mevcut fakat okadarına gerçekten ihtiyaç olduğunu sanmıyorum sağlam bir oyun sistemini kaliteden, uyumluluktan taviz vermeden en hesaplı olanını ve uzun ömürlüsünü tavsiye ederim sağlıklı bir sistem içinde filtreli, hava akımı güçlü bir kasa şart