Evine ilk bilgisayarı kuracak kişi hazır ev alt seviye bir bilgisayarı tercih etmelidir tabiki kullanış amacıda önemlidir.Alıcak kişi ailesi ve genellikle çocuklar için alıyorsa piyasada kullanımı kolay ve ucuz bilgisayarları tercih edebilir.Bilgisayar ileriye dönük alınacaksa ünlü mağazalara mesela ( Vatan Computer,Nova vb. )
gibi yerlere giderek uzmanbir kişiden yardım alarak bilgisayarı toplayabilir. Bilgisayarla yakından ilgilenecek birisi yeni bir bilgisayar istiyorsa az çok bilgisayardan anlayan biri bilgisayarı kullanacagı alana göre TOPLAMA BİLGİSAYARI tercih etmelidir. Piyasadaki hemen hemen her bilgisayar ŞİŞİRİLMİŞ ve ABARTILMIŞ pahalı ama değer etmeyecek kötü donanımları bilgisayarlarında kullanırlar bu yüzden bu gibi özel forumlardanda yardım alınarak iyi ve güzel bir bilgisayar alabilirsiniz. Örnek olarak 1000 TL ye üst düzey bir kasa toplayabiliriz bu bilgisayar piyasada sırf marka değeri yüzünden 2 KATI kadar satılmaktadır.
Bilgisayarı topladığınızda aldığınız yerlerde birleştirebilirsiniz ve kurabilirsiniz. Bilgisayar yanlış bir kurulumda açılmayacaktır saten ama yanlış kurmak SİSTEMİ yüklemekle yapılıyorsa yeniden yüklenerek düzeltilebilir. Yanlış bir monte işleminde ise saten anakarta uymayacak uysa bile bilgisayar açılmayacaktır. Yani gidipte ekran kartını bellek yerine takamazsınız.
Bilgisayarı topladığınızda direk olarak elinizde kalırsa kutular açıldığından garanti süresi başlar veya garanti kapsamından çıkar ( Bazı durumlarda ).
Genel olarak Toplama Bilgisayar hazır bilgisayarlardan daha iyidir ama iyi seçimler yapıldığı taktirde fakat amatör biri basit ve ucuz eski bilindik bilgisayarları kullanarak kendini geliştirebilir ama sadece oyun için veya grafik çalışmaları için bilgisayarı toplayacaksanız PROFESYONEL kişilerden yardım almanızı kesinlikle önerir ödevinizde başarılar dilerim güzel kardeşim.
Ben bilgisayarı elime ilk aldığımda sadece ödevlerimi ve klavyede yazımı geliştirme için kullanıyordum aynı zamanda şuan en kötü bilgisayarların bile çalıştırabildiği CS tarzı oyunları oynuyordum. Bence öğretmeninin değerini bil derim sizi erkenden teknolojinin ve genel bilgisayar bilgisinin içine sürüklemek istemiş forumu takip etmeni ve sitenin en üstünde bulunan BİLGİSAYAR KURSU bölümünü araştırmanı öneririm açık bir şekilde herşeyi öğrenebilirsin.