Toplama bilgisayar ve satın alınan bilgisayar

yarenler64
11-10-2011, 18:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Değerli üyeler, ben henüz foruma yeni üye oldum. Üye oluş sebebim; öğretmenimizin Bilişim Teknolojileri Dersinde "bir foruma üye olup iki soru sorun" ödevini bize verişidir. Her ne kadar bu foruma böyle bir sebepte üye olmuşsam da sizlerden öğreneceğim çok bilgiler olduğuna inanıyorum. Şu anda benim yerime klavye ile babam yazıyor. Önümüzdeki günlerde kendim oturup yazacağım. Sizlere yazdığım ve sizlerden gelen cevap yazılarını aynen kopyalayıp öğretmenime götüreceğim böylelikle ödevimi yapmış olacağım. Şimdiden sizlere teşekkür ederim. Şimdi sizlere sorum şudur;

1. Evine bilgisayarı ilk kez kuracak bir kişi toplama bilgisayar mı temin etmeli yoksa markalı bir hazır bilgisayar mı satın almalı?
2. Bilgisayarı yanlış kurduğumuzda ya da kullanırken tümden bozma ve kullanılamaz duruma getirme olasılığımız nedir?

Erdem_Aydın
11-10-2011, 18:32   |  #2  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

İlk defa bilgisayar alacak bi kişi (ilk defa bilgisayar kullandığını kastediyorsun sanırım) sistemi kendi toplayamaz hazır bi bilgisayar daha iyidir bi arıza çıktığında hemen servisi devreye sokabilir (sistemden anlamayan biri için tabi).

Bilgisayarı kullanırken kullanılmaz hale getiremezsin. Ancak donanımsal olarak bi sorun varsa kullanılmaz hale gelebilir. En fazla işletim sistemini bozarsın kullanarak (oda zaten zor bişey ben ilk bilgisayarı aldığımda hiç anlamama rağmen ve meraklı olup her sistem dosyasına girmeme rağmen ilk formatı sadece kastığı için 5 sene sonra atmıştım) oda bi formatla düzelir yani kullanılmaz hale gelmez bilgisayar.

Öğretmenin çok iyi demiş. Keşke zamanında bizede deselerdi bu tip sitelere 5 sene önceden bende girseydim. Soru sor zaten ve araştır bu güzel birşey.

Kapalı Hesap (172709)
12-10-2011, 00:18   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

sen üste bilgisayar kurs yazan yere tıkla orada kursa başla
a'dan z'ye  örrenirsin.

https://www.chip.com.tr/bilgisayarkursu/sss

bu linke bak eyer kursla ilgilenirsen sen şimdi buraya üye oldu bu kursuda yararlanabilirsin
ücüretsiz dediğim gibi
babanla bu like bak.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (224826) ~ 12 Ekim 2011 00:36
Erdem_Aydın
12-10-2011, 00:39   |  #4  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011
Alıntı: Sene1903  
sen üste bilgisayar kurs yazan yere tıkla orada kursa başla
a'dan z'ye  örrenirsin.

https://www.chip.com.tr/bilgisayarkursu/sss

bu linke bak eyer kursla ilgilenirsen sen şimdi buraya üye oldu bu kursuda yararlanabilirsin
ücüretsiz dediğim gibi
babanla bu like bak.

Aynen katılıyorum çok yararı olur sana.

ozgurhan34
12-10-2011, 00:39   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Evine ilk bilgisayarı kuracak kişi hazır ev alt seviye bir bilgisayarı tercih etmelidir tabiki kullanış amacıda önemlidir.Alıcak kişi ailesi ve genellikle çocuklar için alıyorsa piyasada kullanımı kolay ve ucuz bilgisayarları tercih edebilir.Bilgisayar ileriye dönük alınacaksa ünlü mağazalara mesela ( Vatan Computer,Nova vb. )
gibi yerlere giderek uzmanbir kişiden yardım alarak bilgisayarı toplayabilir. Bilgisayarla yakından ilgilenecek birisi yeni bir bilgisayar istiyorsa az çok bilgisayardan anlayan biri bilgisayarı kullanacagı alana göre TOPLAMA BİLGİSAYARI tercih etmelidir. Piyasadaki hemen hemen her bilgisayar ŞİŞİRİLMİŞ ve ABARTILMIŞ pahalı ama değer etmeyecek kötü donanımları bilgisayarlarında kullanırlar bu yüzden bu gibi özel forumlardanda yardım alınarak iyi ve güzel bir bilgisayar alabilirsiniz. Örnek olarak 1000 TL ye üst düzey bir kasa toplayabiliriz bu bilgisayar piyasada sırf marka değeri yüzünden 2 KATI kadar satılmaktadır.

Bilgisayarı topladığınızda aldığınız yerlerde birleştirebilirsiniz ve kurabilirsiniz. Bilgisayar yanlış bir kurulumda açılmayacaktır saten ama yanlış kurmak SİSTEMİ yüklemekle yapılıyorsa yeniden yüklenerek düzeltilebilir. Yanlış bir monte işleminde ise saten anakarta uymayacak uysa bile bilgisayar açılmayacaktır. Yani gidipte ekran kartını bellek yerine takamazsınız.

Bilgisayarı topladığınızda direk olarak elinizde kalırsa kutular açıldığından garanti süresi başlar veya garanti kapsamından çıkar ( Bazı durumlarda ).

Genel olarak Toplama Bilgisayar hazır bilgisayarlardan daha iyidir ama iyi seçimler yapıldığı taktirde fakat amatör biri basit ve ucuz eski bilindik bilgisayarları kullanarak kendini geliştirebilir ama sadece oyun için veya grafik çalışmaları için bilgisayarı toplayacaksanız PROFESYONEL kişilerden yardım almanızı kesinlikle önerir ödevinizde başarılar dilerim güzel kardeşim.

Ben bilgisayarı elime ilk aldığımda sadece ödevlerimi ve klavyede yazımı geliştirme için kullanıyordum aynı zamanda şuan en kötü bilgisayarların bile çalıştırabildiği CS tarzı oyunları oynuyordum. Bence öğretmeninin değerini bil derim sizi erkenden teknolojinin ve genel bilgisayar bilgisinin içine sürüklemek istemiş forumu takip etmeni ve sitenin en üstünde bulunan  BİLGİSAYAR KURSU bölümünü araştırmanı öneririm açık bir şekilde herşeyi öğrenebilirsin.

karışık-bişi
12-10-2011, 12:33   |  #6  
karışık-bişi avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

benim sana önerim toplama bilgisayar alman.böylece bütün şirketlerin en verimli ve sana en uygun sistemlerini toplayabilirsin

ozgurhan34
12-10-2011, 18:47   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: karışık-bişi  
benim sana önerim toplama bilgisayar alman.böylece bütün şirketlerin en verimli ve sana en uygun sistemlerini
Metni hiç okumamışsın galiba :)

M.G.G
12-10-2011, 19:08   |  #8  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Ilk bilgisayar alan bir kişi çalışma alanı elektronik değilse toplama almamalıdır.Çünkü toplama bir bilgisayarda bir sorun çıktımı her parçanın ayrı bir garantisi ve fabrikası vardır(örn:Harddisk 3 yıl garantili, Ekran kartı 2 yıl garantili).Yani arızalı parçayı söküp götürmek yeterlidir. Elektronikten anlıyorsan küçük tezler ve multimetre ile sorunun kaynağını bulursun (:
Hazır bilgisayarda ise kasayı götürürsün ve adamlar senin sabır damarın çatlayana kadar arıza tespit yapmazlar.Ama tamir işinde parça değiştirdikleri için hızlıdırlar.
Umarım anlatabilmişimdir kolay gelsin (:

yarenler64
13-10-2011, 08:40   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

erdem554, Sene1903, özgürhan34, karışık-bişi ve M.G.G rumuzlu arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Her ne kadar oğlumun ödev konusu olarak bu konuyu açmış olsam da bu bilgilerden ben de istifade ediyorum. Verdiğiniz cevaplar Teknoloji dersinde oğlumun sınıfında tüm öğrencilere anlatılacak. Kullanıcı adını ve şifremi hem oğlum hem kullanacağız. (tabi kerata ilerde şifreyi değiştirmezse :)))