Toplama bilgisayar alırken,bilgisayarın içinde bulunacak parçaların marka ve modelini nasıl bulabilirim ?
Toplama Bilgisayar
Everest, Pc wizard gibi programlarlada bakabilirsiniz detaylı olarak
Arkadaşlar kendi bilgisayarımın sistem parçalarıın marka ve modelini bulmayı biliyorum..yeni alacağım bilgisayarın sistem parçalarının marka modelini bulup toplama bilgisayar haline getirecemde o parçaların marka ve modelini nasıl bulablirim ?
Örneğin :
ASUS
M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
249 TL
AMD
FX X8 8320 SOKET AM3+ 3.5GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
433 TL
GSKILL
8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
250 TL
SEAGATE
3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
171 TL
COOLER MASTER
RC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
298 TL
+2 Tane
COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM KIRMIZI LED SESSİZ FAN
45TL
ASUS
GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
700 TL
Toplam : 2100 TL
buradaki marka ve model neye göre ve nasıl yazılmış..bende toplama bilgisayar alırken parçaların isimlerinin nasıl böyle yazabilirim ?
Not : örnek alıntıdır..
Burdaki marka ve model bilgisayar toplayacak kişinin bütçesine göre yazılmış vatan bilgisayardan bakılarak. Markaları üstünde yazıyo
ASUS
GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
700 TL
Asus yazan marka alttaki yazılarda modeli bellek türü vs.
Donanım bilgin olmalı bir miktar.
hangi işlemci hangi soket handi nesil ve sürüm vs. bilgi birikimi gerekli.
ben yıllarca buralarda okudum chip dergileriden takip ederdim montaj vidyoları izlerdim sonra öğreniyorsun.
Sistemi kafana göre toplarsan 938 pin anakarta i5 takarsan olmaz.
Tabi birde dengeyi kurmak vs onlar sonra ilk başta parça uyumu bilmek gerekli.
gerçi bazı siteler toplama uygulaması yapmış istesende uyumsuz parça seçemezsin.
Donanım bilgin olmalı bir miktar.
hangi işlemci hangi soket handi nesil ve sürüm vs. bilgi birikimi gerekli.
ben yıllarca buralarda okudum chip dergileriden takip ederdim montaj vidyoları izlerdim sonra öğreniyorsun.
Sistemi kafana göre toplarsan 938 pin anakarta i5 takarsan olmaz.
Tabi birde dengeyi kurmak vs onlar sonra ilk başta parça uyumu bilmek gerekli.
gerçi bazı siteler toplama uygulaması yapmış istesende uyumsuz parça seçemezsin.Bunu öğrenebileceğim herhangi bir yer var mı ?
biraz takip merak ve araştırma ile kolayca öğrenebilirsin öyle bir yerde direk hangi sistem hangi model uyumu vs var mı bilmiyorum
biraz takip merak ve araştırma ile kolayca öğrenebilirsin öyle bir yerde direk hangi sistem hangi model uyumu vs var mıpeki forumda toplama bilgisayar önerir misiniz diye konu açınca.üyeler ayrı ayrı parçaların ismini yazınca ben tam olarak bilgisayarın nasıl bişey olduğunu nasıl anlıyacam ?
İşte onu bilirsen zaten kendin toplayabilirsin yavaş yavaş öğreneceksin.
Burada ki kimse size kötü pc toplamaz ki bir çok arkadaş olduğu için birileri başka tavsiyelerde bulunurlur.
Siz yeni konu açın bütçenizi, varsa elinizdeki parçaları ve kullanım amacınızı yazın toplarız biz bir kaç çeşit fikir alışverişide yapılır.
İşte onu bilirsen zaten kendin toplayabilirsin yavaş yavaş öğreneceksin.
Burada ki kimse size kötü pc toplamaz ki bir çok arkadaş olduğu için birileri başka tavsiyelerde bulunurlur.
Siz yeni konu açın bütçenizi, varsa elinizdeki parçaları ve kullanım amacınızı yazın toplarız biz bir kaç çeşit fikir alışverişide yapılır.O zaman ben konu başlatayım toplama bilgisayar alımı diye..gelen önerileri sana söylerim sen yardımcı olursun olur mu hocam ?