Bütçe: 1500 tl
Kullanım Amacı: Öncelikli olarak oyun ve giriş seviyesinde grafik tasarım(photoshop, illustrator, corel draw)
Monitör: Odadaki televizyonu kullanacağım. Lg 42LS575S
Kasa: Büyük ihtimalle sizler psu'lu kasa önereceksiniz. Şekil merakım yok.
İşlemci: Herkes amd alın diyor. Sanıyorum dolar'ın fırlaması buna sebep oldu. İntel veya Amd seçimini sizlere bırakıyorum. Arada büyük performans farkı yoksa uygun olanı tercih ederim.
Ram: 6 veya 8 GB olursa sevinirim. Mhz olayını size bırakıyorum.
Ekran Kartı: Bütçemi yukarıda belirttim. Günümüze uygun, beni ileride yarı yolda bırakmayacak bir öneri olursa sevinirim. Bilgim olmadığı için marka takıntım da bulunmamakta.
Hard Disk: 1 Tb olsun istiyorum. Tecrübelerinize dayanarak seçimi tamamen size bırakıyorum.
SSD: Biliyorum 1500 tl gibi bir bütçeye bunu sıkıştırmak zor. Opsiyonel olarak eklerseniz fikrinizi almış olurum.
Optik Sürücü: Olmasına gerek yok. Çok ihtiyaç duyarsam sonradan eklerim.
Overclock'tan anlamam. Şuan yanlış yazmış bile olabilirim :) İşlemci için ek soğutma önereceksinizdir muhtemelen.
Son olarak bir arkadaşım şu sistemi önerdi:
Kasa: THERMALTAKE COMMANDER 700W PENCERELİ MIDT ATX SİYAH KASA
Anakart: GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
İşlemci: AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCİ
Ram: CORSAIR 8GB (2X4GB) XMS3 DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM
Ekran Kartı: ASUS HD7790 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
Hard Disk: WD 3.5" 1TB CAVIAR BLUE SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE HARDDISK
Toplam fiyatı: 1606 tl
Bu öneriyi de yorumlarsanız sevinirim.
Ayrıca bu parçaları uygun olarak alabileceğim yerleri belirtirseniz çok sevinirim. Farklı farklı yerlerden olması sorun olmaz. Güvenilir olsun yeter.