islemci:AMD Athlon x2 Dual-core 5600+am2 940
Anakart:MSI - K9N SLI PLATINUM
Ekkart: MSI - NX8600GTS-T2D256E-HD-OC
Ram : Geil DDR2 800 2048MB KIT (2x1024
Harddisk: SEAGATE - 160 GB SATA2 NCQ
Kasa : AOPEN - H600B28
dvdrw : NEC - AD-7173 BLACK
Monitör : SAMSUNG 961BF 19" 2MS DVI LCD MONİTÖR
Toplam kdv dahil 1800 YTL
Bu parcalar birbiryle uyumlu mu birde oyun icin yeterli mi
Toplama PC Bu Parcalar Birbiriyle Uyumlumu
- 1
- 2
8600GTS MSI in overclock yapilmis versiyonunu tercih etmissin. biraz daha avantaj saglar. oyunlarda ne kadar idare eder tartisilir. ben daha piyasada olmasa da 8600 Ultra yi bekliyorum. uyum sorunu olmaz. islemcini 65nm almaya calis. yani BRISBANE cekirdegi tasiyanlardan al. eger oyun disinda baska bir isle ugrasmayacaksan x2 4400 65nm dir. ama x2 5600 65nm yok bildigim kadariyla. zaten DX10 ekran kartlari, DX10 uygulamalarinda islemcinin yapmasi gereken basi isleri de ustlenmis durumda. yani DX10 da CPU daha az zorlaniyor. sana o ekran karti icin x2 4400 yeterli olacaktir.
bu arada AMD indirim yapacak. eger yaparsa yarin 1-2 hafta icinde indirimler Türkiye ye yansir. bence acele etme almak icin.
sistem bileşenleri birbiriyleriyle pek tabii ki uyumlu.yalnız geil marka ramlere güven olur mu bilmem.ben şahsen kingston ve twinmos'un dışına çıkmam.onun dışında ekran kartın dx10 destekli ve güçlü bir kart.işlemcinde öyle.burada aşırı lüks olan yalnızca lcd monitör olmuş.güle güle kullan.
Ben daha önce alicaktim bugune kaldi egemeniga öncede bana yardimci olmustun hatirlarsin swat oyunu icin aliyorum bu pc yi işlemci 4400 daha ucuz. ekran karti oyun icin daha iyisi gerekiyorsa alirim POWERCOLOR - HD2900XT bu pahalli geldi ama uzun sure tam performansda kullanabilirmiyim. yoksa oyun icin fazla mi ?
AMD işlemciyi intel cok isniyor bende. amd isinma yapmaz deniyor sirf o yuzden aliyorum oyun icinde işlemciden kaynaklandigini dusundugum aksiyon aninda gecikme yapiyor fazla isinmadan diye dusunuyorum. Ya aslinda su oyunda sorunsuz takilmadan gecikmeden caliscak sistem ne olur su an piyasada olan parcalardan hangilerini almam gerek
egemengiganın hatırlatması üzerine sırf oyun bilgisayarı olacağı üzere amd x2 4800+ 65nmlik işlemciyi almanı tavsiye ederim.böyle yaparak 5600+den 46$ kar etmiş olacaksın.ve 9 temmuzdan sonra beklenilen %30luk indirim gerçekleşirse 70-80$ arası kar etmiş olacaksın.uzun vadeli oyun bilgisayarı olsun diyorsan MSI - NX8800GTS-hd oc ekran kartını öneririm.fiyatı da 339$.senin almayı düşündüğün ise 214$.214+80=294$ üzerine bir 40$ daha eklersen.uzun vadeli oyun bilgisayarını hazırlamış olursun.
peki Anakart:MSI - K9N SLI PLATINUM bu karta 2 ekran karti takabilirmiyim olursa ikisi ayni anda mi calisiyor yoksa tekini mi kullaniyor.
evet adından da belli olduğu gibi SLI teknolojisini destekliyo
ikisi aynı anda çalışıyo ve x2 performans veriyo.
SLI performans için PSU nun kaliteli olması lazım
sirf SLI icin degil 8800GTS alirsan da en az 500Watt guc kaynagi gerekebilir. kaliteli olmali.
güç kaynakları çok önemli.onlarda fiyatları ile başlı başına bir bileşen.fiyatları ise40$-500$lara kadar varabiliyor.
400w lık bir psu ya sahip kasa seçilmiş.
benden sana tavsiye 500w ve x3 fana sahip bi kasa seçmen :)
400 watt kasa sana o SLI,ramler (GEİL) ve anakart için kesinlikle yetmez ekran kartı tek başına 85 watt çekiyor.
slı yapacaksan kesinlikle en az 500 watt kasa alman gerekli.
Evet en az 500W gerekir buna Bence daha sağlam bır PSU almalısın.
bjk_semihSLI performans için PSU nun kaliteli olması lazıevet kaliteli olması lazım
Gigatek Sistem Toplama
(eğer SLI yapmayacaksan,SLI yapacaksan 500 watta yetmez kasada)
İŞLEMCİ AMD ATHLON 64 X2 4800+ 65 NM. AM2 = 123 USD
ANAKART MSI K9N ULTRA-2F : 1x78.5000 = 78.5 USD
BELLEK 2*KINGSTON 1 GB DDR2 667 : 2x45.0000 = 90 USD
EKRAN 19" SAMSUNG 940BW 4 ms. ölü piksel garantili = 230 USD
EKRAN KARTI PALIT 8600GTS = 192 USD
SABİT DİSK SEAGATE 250 GB SATA2 16 MB NCQ = 73 USD
KASA AOPEN QF50W = 53 USD
DVD YAZICI LG H44N = 32.5 USD
KLAVYE MOUSE MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP700 = 32 USD
(KDV DAHİL) TOPLAM : 1 382,47 YTL.
tam yüklemede 295 watt güç sarfiyatı var
%85 de iken ise 285 watt oluyor.
350 watt kasa yeterli oluyor
ama SLI için en az 450 watt kasa alınmalıdır.
egemengiga8600GTS MSI in overclock yapilmis versiyonunu tercih etmissin. biraz daha avantaj saglar. oyunlarda ne kadar idare eder tartisilir. ben daha piyasada olmasa da 8600 Ultra yi bekliyorum. uyum sorunu olmaz. islemcini 65nm almaya calis. yani BRISBANE cekirdegi tasiyanlardan al. eger oyun disinda baska bir isle ugrasmayacaksan x2 4400 65nm dir. ama x2 5600 65nm yok bildigim kadariyla. zaten DX10 ekran kartlari, DX10 uygulamalarinda islemcinin yapmasi gereken basi isleri de ustlenmis durumda. yani DX10 da CPU daha az zorlaniyor. sana o ekran karti icin x2 4400 yeterli olacaktir.5000 ve 5200 brishbane 65 nm .ler mevcut ama 5400 veya 5600 nedense yok.bu arada AMD indirim yapacak. eger yaparsa yarin 1-2 hafta icinde indirimler Türkiye ye yansir. bence acele etme almak icin.
egemengiga8600GTS MSI in overclock yapilmis versiyonunu tercih etmissin. biraz daha avantaj saglar. oyunlarda ne kadar idare eder tartisilir. ben daha piyasada olmasa da 8600 Ultra yi bekliyorum. uyum sorunu olmaz. islemcini 65nm almaya calis. yani BRISBANE cekirdegi tasiyanlardan al. eger oyun disinda baska bir isle ugrasmayacaksan x2 4400 65nm dir. ama x2 5600 65nm yok bildigim kadariyla. zaten DX10 ekran kartlari, DX10 uygulamalarinda islemcinin yapmasi gereken basi isleri de ustlenmis durumda. yani DX10 da CPU daha az zorlaniyor. sana o ekran karti icin x2 4400 yeterli olacaktir.Yardimlariniz icin cok teşekkurler SLI olayini anladim ve sanirim 2 ekran karti kullanacam.550wt alirim sorun degil yeter ki isinma zorlanma olmasin. egemengiga x2 4400 yetebilceni sölemisti bu durumda yeter mi? yoksa gene intel mi almak zorunda kalicam. o olacaksa parcalarda neler degisicek.bu arada AMD indirim yapacak. eger yaparsa yarin 1-2 hafta icinde indirimler Türkiye ye yansir. bence acele etme almak icin.
sadece oyun içinse x2 4400 yeterde artar. ama almışken biraz daha iyisini istersen amd x2 4800 + 65nm olanını alabilirsin.
Asil sormak istediklerimden birini yazmaya unuttum :)
ben MSI - NX8600GTS-T2D256E-HD-OC ekran kartindan bir tane alicam birde egemengiga nin bekledigi 8600 ultra alsam ikisi uyumlu oluyormu marka ayni mi olmali yada alindi mi 2 ekran karti ayni mi olucak.bunda kiriterler ne lutfen bunuda yazarsaniz cok sevinicem.
KuoAsil sormak istediklerimden birini yazmaya unuttum :)Bunu bilen birileri var mi orada
ben MSI - NX8600GTS-T2D256E-HD-OC ekran kartindan bir tane alicam birde egemengiga nin bekledigi 8600 ultra alsam ikisi uyumlu oluyormu marka ayni mi olmali yada alindi mi 2 ekran karti ayni mi olucak.bunda kiriterler ne lutfen bunuda yazarsaniz cok sevinicem.
çalışır sorun etme ama sen 8600 GTS al ikisinide hem ucuz hemde kaliteli.
Eger SLI yapacaksan her ıkı ekran kartının aynı olması gerekır. Ve asımılecıyı dınle. 8600GTS veya 8800GTS almanı öneririm.
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler..
Yalniz şimdi incelerkene bir şey gördum
MSI - P6N SLI V2 Bu kart intel icin ama söle bisey diyor..
2 ADET PCI EXPRESS X16 SLOT (PCI EXPRESS BUS SPECIFICATION V1.0A UYUMLU)
BU IKI SLOT SLI MODUNDAYKEN PCIE X8 OLARAK ÇALIŞIR
2. PCI EXPRESS X 16 SLOTU (PCI_E4) ÖZEL BIR TASARIM OLUP TEK BAŞINA PCI EXPRESS X 8 MODUNDA ÇALIŞIR..
Yani anladigim kadariyla tek kart kullansan daha iyi x16
iki kartda x8 oluyor yanilmiyorsam degisen bir sey olmuyor.
Benim alicagim ANAKART ise bu...
MSI - K9N SLI PLATINUM
bunu özelliklerinde öle birseyden bahsedilmemis. siz bilirsiniz alicagim kartda da bu ayni mi?
Yoksa ben durumu yanlis mi degerlendirdim.
- 1
- 2