Toplama pc sorunu

tkr39
28-05-2011, 21:20   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.. kafayı yemek üzereyim yeni bir pc topladım.. ancak bir türlü ekrana görüntü gelmiyor. Fanlar falan calışıyor ancak ekranda bir görüntü yok onboardtanda aynı sorun ekran kartındanda lütfen yardım edin.

SİSTEM
GA-MA785GT-UD3H anakart
AMD Phenom II X4 3.00 Ghz Black Edition
Kingston 2*2 GB HyperX 1600 Mhz RAM
HİS IceQ HD 5670 1 GB 128 Bit
Samsung 500 GB 7200 Rpm 16 MB HDD
Dark Racer Çift Fanlı CoolerMaster 550 Watt Pover

Sistem bu almadan önce en az 10 kez baktım hepsinin uyumlu olması için lütfen yardım edin

fordconnect
28-05-2011, 22:01   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

anakartının biosunu sıfırla ve beğlantıların düzgün olduğundan emin ol

tkr39
28-05-2011, 22:19   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Bağlantıları tekrar yaptım ama bios u nasıl sıfırlayabilirim ?

tkr39
28-05-2011, 22:59   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Bios u sıfırlamayı öğrendim yaptım ancak bi değişme yok yine görüntü gelmiyor kafayı yicem ya :(

kobalt67
28-05-2011, 23:23   |  #5  
kobalt67 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 19
758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Her şey çalışıyor ve ekrana görüntü gelmiyorsa bağlantılarla ilgili bi sorun vardır,
Ya ekran kartının yada monitörün bağlantılarında eksiklik var sanırım bozuk bir parça yoksa eğer.
Ekran kartının güç kablosu takılı mı kontrol et ?

tkr39
29-05-2011, 00:09   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

baglantilari tekrr kontrol ettim btun parcalar calisiyo kafayi ycem

Mr.ED
29-05-2011, 00:40   |  #7  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Bütün parçaları sök ve tekrar dikkatli bir şekilde tak. Takarken anakartının kitapçığında herşeyi doğru bir şekilde yerli yerine taktığına emin ol.

tkr39
29-05-2011, 12:05   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Herşeyi doğru taktığıma eminim arkadaşlar yok mu böyle bi sorun yaşayan bütün parçalar çalışıyor ancak görüntü alamıyorum :(

normal73
29-05-2011, 12:10   |  #9  
normal73 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Bir işi bilene götür? Bilgisayarcı tanıdığın varsa.

Boracalin
29-05-2011, 17:41   |  #10  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Nadiren de olsa bios ayarlarında ekran kartını görmeyip onboard vga ile başlatılabiliyor sistem. 
Bios ayarların da vga için pci-x seçili olduğuna emin ol... (onboar vga yı kapat...)
Ayrıca monitörün kablosunu yanlışlıkla onboard vga'ya takmadığını düşünüyorum... :)

50c3nt
29-05-2011, 21:21   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

fanlar anlık olarak calısıp duruyormu yoksa  durmadan sureklı calısa bılıyormu?

tkr39
30-05-2011, 00:02   |  #12  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

valla anakarttan onboard vga oldugna eminim ve butun fnlar surekli calisiyor ya iki gndue ugrasyorum yok

Mr.ED
30-05-2011, 01:50   |  #13  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Bende de hd takıp çıkartırken bazen anlamsız yere görüntü gelmiyor. E. kartının elektrik kablolarını çıkarıp takıyom, düzeliyor. Böyle yapınca ve yine de düzelmeyince bu sefer kartı pcı_e yuvasından çıkartıp, tekrar takıyom düzeliyor. Tabi böyle yapmak ne kadar doğru onu da bilmiyom ama sende bir dene istersen :D

tkr39
01-06-2011, 20:09   |  #14  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

arkadaşlar bütün sorunlar çözüldü şuan çalışıyo pc teşekkürler herkese :)

mburak12345
01-06-2011, 22:33   |  #15  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

bazı şeyleri atlıyorsun x4 3.0 black edition.. ve black edition ise 125watt dır ve 125 watt ise o anakart o işlemciye destek vermez.. black edition ı her anakart desteklemez ... anakartının o işlemciye destek vermesi için bios update şart... eğer kesin black edition ise 125watt dır.. 125watt cpu lar bios update ile desteklenir.. 95 watt bi cpu takıp bios update yapmalısın..