arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ekran kartından ramdan anlamıyorum.bir bilgisayarım var fakat yenilemk istiyorum.eski bi bnilgisayar.özellikleri:
128 mb ram fx 7200 ve ya 7500 ekran kartı(tam hatırlamıyoru) cd writerı var.benim istediğim ise:
crysis assasin creed fuel of war.call of duty 5 gibi oyunları hiç zorlanmadan kaldırabişlecek yani yeni nesil oyunları kaldırabilecek bi bilgisayar istiyorum.fiyat olarak da tahminen ne kadar olur(fazla uçmadan) yardımcı olursanız çok sevinirim.
toplama yardımcı olabilirmisiniz?
- 1
- 2
En az 1200 YTL'ye çok guzel sistem toplarsın. Herseyıyle tastamam bir oyun sıstemı..
yanlız özellikleri de ne olcak?
2 gb ram(ddr2) 500 gb hard disk 512 mb ekran kartı ve benzeri olabilir(pek anlamam)
kardeş bi core2due e8500 işlemci
4gb ddr2 667MHz ram
Zotac geforce 8800gt amp
gigabyte p35-ds3 r anakart
2x320gb 7200rpm s,ata 2 3gb/sn 32mb hdd
19" lcd 1440x900 5ms monitör
creative sbs580 5+1 ses sistemi
termalthake 500watt kasa
logitech lx700 desktop set
sony nec ad7173 lf dvd-rw
eer başka eksik parça varsa arkadaşlar tamamlasın böyle bir sisteme o dediğin oyunların tamamını sorunsuz oynarsın fiyatıda öle uçmaz...
ekran kartında uçmaya gerek yok expertvision 9600 gt sonic 512 mb özelliklerine bak tatmin edici fazlasıyla yeter 150 dolar+kdv
gddr3 256 bit bellek hızı 1000 çekirdek hızı 700bellek bant genişliği de oldukça iyi doku doldurma oranı yeterli tabi 19" üstünde tüm özellikler açık oynamak istiyorum demiyosan zaten onu 150 dolara yapamazsın :D
9600 lerin fiyatı oldukça uygun ve 8800 lerden daha performanslı hele bide slı yaparsan kanat çırpmadan uçarsın
bütçe yaz san öle daha iyi yardımcı olabiliriz
tesisatcibütçe yaz san öle daha iyi yardımcıbütçee 800-900e mal ederim diyorum sizce?
Borga-xEn az 1200 YTL'ye çok guzel sistem toplarsın. Herseyıyle tastamam bir oyun sıstemı..
yeni monitörde alacakmısın?
monitörde alacaksan biraz kısmak gerekecek sistemden çünkü
monitör klavye fare falan var.bide şunu sorcam sesk artını bilmiyorum ama sürümünde 5.12 yazıyo o olurmu yoksa oda mı değişcwk
harici bi ses kartın mı var değiştirmene gerek yok zaten yeni anakartlardaki tümleşik ses kartları oldukça iyi
elinde neler var ona göre bişeyler arayalım parayı en iyi şekild3e kullanmak için sistemini komple yaz sen kaliteli bi güç kaynağın varsa çok iyi olur örneğin
amd sistem mi istiyosun intelmi
tesisatciharici bi ses kartın mı var değiştirmene gerek yok zaten yeni anakartlardaki tümleşik ses kartları oldukça iyigüç kaynağı değişecek.yeterli değil.fanlarda bi problem olurmu?2003 almıştım bilgisayarı.ekran kartı anakart işlemci 80 gblık bi hardişsk(40lık var) dvdrw ram istiyorum eksik vbarmı bilmiyorum .eski olduğunu söyleyebilirim.ram 128mb ekran katımda nvidia geforce fx 5200.elinde neler var ona göre bişeyler arayalım parayı en iyi şekild3e kullanmak için sistemini komple yaz sen kaliteli bi güç kaynağın varsa çok iyi olur örneğ
işlemciden başlayalım kardeş :321 ytl
anakart :196 ytl
ram :107 ytl
psu : 118 ytl
kasa : 133
dvd : 40 ytl
ekran kartı : 170
monitör : 285
kardeş 1370 ytl ama çok iyi bir sistem çıktı 1200 veren 170 verir dimi daha ucuza toplanır ama paran çöpe atmış lursun burdaki parçalar orta performansa yatkın bileşenler burda pahalı olarak kasa var diğerlerine nazaran ama kasa en önemli şey 5 fazla olsun kasa iyi olsun umarım çalışma hoşuna gitmiştir
al kardeş başkası için toplamıştım ram ve işlemciyi yada kasa düşürürek fiyatta tatmin olabilirsin
ben iyice bi bakıyım bu paraya senin istediğin gibi bişeyler çıkarabiliriz sanırım ama amd platform tavsiye ederim
çok teşeküürler tesisatçı ayrıca saint kardeş sanadateşekkür ler
anakart:190tl
işlemci:200tl
ekrankartı:180tl
güç kaynağı:150tl
kasa:100tl
’-li-Kasa-pid-33081.html
ram:60tl
’-li-Kasa-pid-33081.html
(rami farklı yapabiliri yada param yetmezse şu an için sonra takviye yapıp yükseltebilirsin ama aynısından alırsan ram i daha iyi olur çift kanalda parformans %10 artmakta)
bunları alınca sanırım sana sata bi dvd ram hediye ederler
umarım yardımcı olabilmişimdir
bir kardeşime de buna yakın bi sistem topladık bence çok iyi
anakartı: 2 pcıEx16 slotlu seçtim ilerde crossfire yapmak isteyebilirsin seçtiğim ekran kartı crossfire için uygun işlemciyi istersen diştirip athlon yapabilirsin anakartın phenom destekliyor ilerde phenoma geçebilirsin tercih senin
hepsini aybı yerden alıran eminim sana bi güzellik yapıp bu sistemi totalde
!!!850ytl!!! çok rahat alabilirsin.
yardımcı olabilmişimdir umarım biraz
harddisk yazmadım şimdilik olan hdd ni kullanabilirsin ilerde onuda alabilirsin ama şimdi de alabilirim diosan al buda harddisk
seagate ST325041AS 250gb 16 mb önbellek sata2 3gb/sn. 85 liraya alabilirsin
http://www.cep.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=56619 kardeş önerdiğin işlemci burda 40 ytl aşağıya bir göz at derim
birde burda istediğin hazır pc var gayet uygun fiyat bir göz at
arkadaşa hazır pc değil kasa lazım önerdiğin hazır pc nin ekran kartı düşük diyebilirim sana ve kasayla güç kaynağını da gözüm tutmadı :D
- 1
- 2