Torclight II oyunu ile macereya hazır olun!

netkili
16-10-2012, 19:16   |  #1  
netkili avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Runic Games tarafından 20 Eylül 2012 tarihinde piyasaya sürülen Torchligt II, fenomen adayı  yeni bir Rol yapma oyunu (Role Playing Game). Daha önce Silkroad Online veya Knight Online oynayan oyunseverlerin aşina olduğu tarzda kurgulanmış bu oyunun başlangıcında da  oyuncuların kendilerine geliştirebilecekleri bir karakter seçme olanağı veriliyor. Bu karakterler çeşitli özelliklere sahip ve değişik ünvanlarda karşımıza çıkıyor. Bu ünvanlara sahip karakterlerin erkek veya bayan versiyonlarını seçebilme ve bu seçtiğiniz karakterin saç rengi, yüz şekli vs. gibi basit özelliklerini değiştirebilme şansı size oyun başında veriliyor. Bu ünvanlara kısaca göz atmak gerekirse;

Berserker: Fiziksel gücün ön planda tutulduğu bu karakterin görünümü de diğer karakterlerle kıyaslandığında çok daha kaslı ve iri yapılı. Savunma açısından da gerek yapısı gerekse giyebildiği zırhlar sayesinde diğer karakterlerden daha çok dayanabilme özelliğine sahip olan bu karakterin sert ve etkili saldırılar düzenleyebilecek yetenekleri var. Kısaca özetlemek gerekirse yakın dövüşür ve zor öldürülür.

Embermage: Bilinen tüm RPG tarzı oyunlarda bulunan büyücü karakteri. Çeşitli büyüler yapma ve yeni büyüler öğrenebilme yetisi olan bu karakterin savunma gücü zayıf fakat uzaktan ve etkili saldırılar yapmak için ideal. Kısaca özetlemek gerekirse uzaktan ve çabuk öldürür ama yakından çabuk öldürülür.

Engineer: Mühendisler, rogue dediğimiz yan karakterlerdendir. Çekiciyle birlikte birçok özel hareket yapabilir. Büyücüye benzer özel güçleri varken dayanıklılığı da büyücüden fazla, Bersekerden azdır.

Outlander: Bir bakıma oyundaki lojistik destek gibidir. Üzerinde ağır veya hafif tarzda birçok silah türü ve bu silahlara ait mühimmat bulundurur. Tüm taşıdığı silahları kullanabilme yetisine sahiptir.

Karakterinizi seçtikten sonra oyun boyunca size yol arkadaşı olacak pet dediğimiz bir hayvan seçme imkanınız var. Bu hayvanlar Bulldog, Cat, Panter, Ferret, Hawk, Chakawary, Papillion ve Wolf olarak adlandırılıyor. Oyunun başlaması ile birlikte büyülü bir ortam sizi bekliyor. Bir çizgifilm içerisinde dolaşıyor gibi hissettiğiniz bu oyunda görsellik ön planda tutulmuş. Bu yüzden karakterinizle birlikte hareket ettiğiniz alanlar oldukça detaylı planlanmış ve oldukça başarılı bir grafik kullanılmış. Öyleki, gezilen yerlerde full olarak zoom yapsanız da herhangi bir probleme rastlamıyorsunuz.

RPG tarzı oyunların değişmez özelliklerinden biri de karakterimizi, öldürdüğümüz yaratıklardan aldığımız deneyim puanları(exp.puanları) aracılığı ile sürekli olarak güçlendirebilmemiz ve yeni yeni özellikleri(skill) kullanabilecek seviyeye çıkabilmemiz. Ayrıca yine birçok RPG oyunda olduğu gibi öldürülen yaratıklardan çıkan eşyaları toplayarak bunları satıp para kazanabilirken, üzerinize uyanları giyerek karakterinizi daha güçlü ve daha savunması yüksek hale getirebilmeniz.

Torchligh II şüphesiz oyun dünyasında gün geçtikçe daha üst sıralara çıkacak ve de birçok oyunsever tarafından da takdir toplayacak. Sizde bu güzel RPG oyununu oynamak istiyorsanız Torchlight II sitesini ziyaret edebilir ve oyunun demosunu indirebilirsiniz.Herkese iyi oyunlar.

Kaynak: Torchlight II ile maceraya hazır olun!