torent

cyclops
29-07-2005, 13:38   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
174 mesaj

ya arkadaşlar dc ares ve emule kullandım ve emuleden cok memnunum.
ama birde bitorent veya torentleri denemek istiyorum bunun hakkında bilgisi olan biri biraz bilgi verebilirmi.mesela sitelerin hangisi daha iyidir.hangisinden indirdigimiz torent bozuk cıkmaz.vede film müzik gibi dosyaları önceden nasıl izleyebiliriz.ses kalitesi falan olarak.vlc ile bakmaya calışacaktım biraz indirdigim bi dosyaya.ama indirilen dosya parçalara ayrılmış ve ziplenmiş bi vaziyette nasıl bakabilirim buna?
gibi gibi şöle acıklayıcı bi yazı ki piyasada torent hakkında cok bişey bilen yok cok iyi olurdu hani

Recep Baltaş
29-07-2005, 17:30   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Torrent de bir program var  mesela bit comet..bir de torrent dosyaları var.Bu dosyalar inecek şeyin bilgilerini içerir.Bu dosyanın boyutu 25 kb falan olur genelde..Dosyayı indirip bitcomet ile açarsan download başlar...

Torrent de genelde dosyanın ufak bir kısmı kesilip koyulur dosyanın içine.ve indirme başlayınca ilk o örnek dosya gelir.Şunu söyleyeimki Üniversitede bu yıl biz arkadaşımla 200 e yakın indirme yaptık Torrent ile ve bunlardan sadece bir tanesi sahte çıktı...Aslında o da sahte çıkmazdı ama arkadşım ingilizce bilmiyordu bu yüzden dosyanın hakkındaki yorumları anlamadı  ve indirdi...Benim üniversitede kullandığım ve en iyi site olarak bilinenlerden bir tanesi www.torrentreactor.net ...bu sitenin üstüne yok..Program kullancaksanda bitcomet en iyisidir.

hasansancar
30-07-2005, 13:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

bitcomet kullanıyorum süper,programın güzel bir özelliği var bilgisayarı kapat tekrar aç başlata bas kaldığı yerden başlıyor.bu özelliği çok beğeniyorum aresmiş imeshmiş boş tavsiye ederim kullan sende memnun olacaksınGöz kırpma

Recep Baltaş
30-07-2005, 14:44   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

helal sana be dostum...Nihayet beni anlyan çıktı...ben üniversitede 20 000 k ile bağlandım yanlış duymadınız yirmi bin k

Nasıl Oluyor?
Üniversitelerin Telekom ile özel bağlantısı var.Bu da ne adsl ne de başka bir dsl e benziyor...Çok hızlı roket hızında...

Böyle bir bağlantı olunca benim denemediğim download ve p2p aracı kalmadı...

Ares denedim

bi keresinde bir belgesel indireyim dedim içinden spider man in filmi çıktı :)))

Emule denedim baktım ölmüş linkler çalışmıyo download bir türlü başlamadı...

bir gün  arkadaş elinde bitcomet ve torrentreactor yazılı bir kağıt ile geldi...

baktım kurdum kullandım...

o gün bugündür torrent olayının hastasıyım.

Başka alternatif isteyen varsa DC++ ta çok iyidir...Eğer elinizde paylaşacak çok materyal varsa iskandinav serverlarına bağlanın..çok hızlı oluyorlar..adamlarda t1 ve t3 var

t1 ve t3 nemi?

The T1 line can handle 24 simultaneous voice calls or a high speed Internet connection speed of 1.54 Mbps. A T3 line can handle 672 simultaneous voice calls or provide a high speed Internet connection of 45 Mbps. The T3 is typically used by high end data and voice customers as it is the equivalent of 28 T1 lines or 672 voice lines.

kısa tercümesi: t1 aynı anda 24 telefon görüşmesi veya 1.54 MBps net bağlantısını.t3 te aynı anda 672 telefon bağlantısı veya 45 Mbps bağlantı destekliyor...

hasansancar
30-07-2005, 15:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

diğer download programları indirme hızı çok düşük çoğuda ölü link var bazen inmiyor
torrent süper abi reklam yapmıyoruz kullan farkı sende görürsün şu an photoshop 9.0 indiriyor 362 mb büyüklügünde %88 ini indirdi saat olarak 10:45 dakika şuan tabi hızı yüksek olanlarda daha çabuk indiriyor benim hızım 256 kpbs

cyclops
31-07-2005, 11:30   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
174 mesaj

ya sayın hasansancar arkadaşım valla bilgisayarı acıp kapattıgımda kaldıgı yerden devam etmeyen bi paylaşım programı yok aslında hepsi senin o dedigini yapıyo.ikincisi 10:45 ta 400mb lık bi programın %88 ini indirmekte 256 kbps la cok düşük bi hız aslında.bunuda bilmeni isterim 7 saatte yaklaşık 700mb lık bi dawnload yapılabilir iyi bi paylaşım programıyla ve gene 265kbps la birde recep hocam emulede dedigin gibi sitelerdeki linkler fazla kullanılmaz yerine insanlardan global arama yaparsın bu daha işe yarar.ama tabi senin icin hızın cok yüksek oldugundan dolayı dc++ veya torrent ler daha uygun olabilir.

hasansancar
01-08-2005, 09:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

benim adsl ye 3 arkadaş bağlı olacak o kadar bazen aktarım hızı 3-5 kblere düşüyor bilgisayarı açıp kapattığında yeniden devam eden program;örneğin imesh i denedin mi?hı

cyclops
01-08-2005, 16:02   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
174 mesaj

ya hasan hocam imesh ne yaw bak bakıyım bitane kişi var mı forumda imesh die bi program tavsiye eden.yav ole bir programın sonu tarihe acı bir sekilde gömülmek.ya ama emulede tam verim alırsın diger arkadaşların download felan yapmıyosa dasya filan göndermiyosa bu peer to pper olmayabilir messengerdan felanda olabilir bole bişi olmuyosa bence cok etkilememeli genede.

hasansancar
02-08-2005, 08:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

dostum ben torrent diyorum.recep abi bu ay chip torrentin üzerinde bayağı durmuş hatta cdlerde programları var çok teşekkür chip

Recep Baltaş
02-08-2005, 11:34   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Bu ay torrent konusu var bende baktım çok güzel...

hasansancar
02-08-2005, 13:08   |  #11  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

Göz kırpma

wayqore
03-08-2005, 02:40   |  #12  
Taze Üye
8 mesaj

torrent icin bence en iyi kaynak www.mininova.com

wayqore
03-08-2005, 02:40   |  #13  
Taze Üye
8 mesaj

torrent icin bence en iyi kaynak www.mininova.org

wayqore
03-08-2005, 02:46   |  #14  
Taze Üye
8 mesaj

pardon ustte yanlis yazdim iptal demistim ama yine de cikmis ustteki.
dogrusu; www.mininova.org

hasansancar
04-08-2005, 18:27   |  #15  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

abi ben torrenspy yi kullanıyorum güzel sağlıklı

ggecim
11-05-2006, 14:13   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

[8)]emule de kullandım,ares de kullandım,bearshare de kullandım...ve son olarak bit comet te karar kıldım,çünkü burada bir arkadaşın dediği gibi indirdiğin dosyanın yanlış çıkma ihtimali çok düşük,hatta benim şimdiye kadar indirdiğim hiçbişey yanlış ya da hatalı çıkmadı.bit comette eğer dizi falan indiriyorsanız www.mybittorrent.com/    ve http://www.torrentspy.com/default.asp gibi siteler çok fazla arşive sahip.ama ztn bit cometin menüsünde de arama motoru var ve bit cometi kullanarak da arama yapabiliyorsunuz. ayrıca bit comet ve azureus için bir arakadaş çok güzel açıklama yapmış torentleri nasıl ve hangilerini indirmek gerektiğine kadar ve hangileri çabuk hangileri yavaş iner onları da açıklamış,bunun için şu linke tıklamanız gerek:

herkese kolay gelsin