tornadofx5700

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
turuncu
03-02-2005, 19:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
372 mesaj

hrkse mrhabalar benim sanırım ekrantıyla ilgli sorunlarım var aklımda nevarsa yazayımda bi rahatlayayım
   inno 3d fx5700 256mb 128bit underground 2 oynarken bile ki 800x600 de tam detay oynarken bazen oldukça ağırlaşabiliyor ve bazı atlamalar olabiliyor buarada (p43.0 presscot 800mhz gigabyte ıp1000g 800mhz anakart 2x256mb 400mhz ram (markasız)dual çalışıyor.[:I]samsung 80gb 8mb cache sata bilgisayarı alalı en fazla 2 ay oldu)
   ve dahası daha önce sanırım fx5200 128 mb p4 2.66 ve 256 ramle oynadığım simcity4 de garip bi şekilde ekranın orta kısmına gelen bölümü karekare gösteriyor .
   masaüstündeki ekrankartı ayarlarındaki kısımdan yüksek performansa getirip 1024x768 çöz ve75 hz yenilemeyle oyun çalıştırdığımda ekran kararıyor ve ekranda  "HZ? " yazısı dolaşıyor monitörüm samsung 793df syncmaster 17"  buna lütfen bir açıklama getirin kime sorsam bilemedi
   ayrıyeten hafızaya mp3 atarken hafızada başka yerde olan mp3leri çalınca cızırtılı ve yavaş çalıyo daha önce hiç görmediğim birşey olduğundan sorayım dedim
  sistem detaylarını gösteren bi program vardı forumda adı geçen programda ramlari 200 mhz gösteriyordu acaba ben mi yanlış gördüm yoksa gerçek olma şansı varmı
  son dönemde oyunlardan direkt masaüstüne atmaya başladı ki 1saat civarında oynamışken

jaina
05-02-2005, 10:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj

Kardeş ilk önce anakartının cd sinden bilgisayarının sıcaklıklarını gösteren programını yükle.
Bak bakalım oyunlar sıcaklık ne oluyor.

Bilgisayar özellikleririni en iyi everest programı gösterir(Aida32) www.inndir.com da arat da everest yazarsan bulursun. Onun dışında cpuz programıda bilgisayarın temel parçalarını gösterir.

Peki bu olayları bir arkadaşından başka bir ekran kartı alıp denediğindede yaşadınmı? Bence en azından başka bir ekran kartı ile dene. Ekran kartının son sürücülerini vede directx update et, eğer etmediysen.

Eğer ekran kartındada bir sorun çıkmazsa birde başka bir monitörle dene, eğer sorun devam ederse ramlerinde bir sorun olabilir, yada harddiskinde belki( bu cidden çok az bir şans) eğer bir kaç yere vurduysan yanlışıkla motorunda bir aksaklıklar olabilir vede bad factorler oluşmuş olabilir. Ancak bence ekran kartı, sıcaklık vede monitöre bak ilk önce.