torrent de upload

Kadir190
02-02-2012, 14:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
283 mesaj

torrent den dowload yapıyorum ama ben indirirken o upload yapıyor neden anlamadım ayarlardan
upload hızını düşürüyorum o düştüğü zaman download hızı da düşüyor
http://imageshack.us/f/833/captureigv.png/

Halil Şahin
02-02-2012, 14:29   |  #2  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj

ben utorrent kullanıyorum. normal download hızına ellemeden uploadı düşünürünce downloadda herhangi bir degişme olmuyor
u torrent programını öneririm

Kadir190
02-02-2012, 14:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
283 mesaj

media gette arama yapıp indiriyoduk bunda arama yeri yok ama nası olcak o ?

tBox
02-02-2012, 15:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

yanlışlıkla downloadı kısmış olabilirmisin çünkü downloadın upload dan az görünmesi garip

bir yandan upload yapması normal torrentin mantığı bu zaten biraz al biraz ver gerçi biz daha çok alıyoruz ama olsun

yunus07
02-02-2012, 15:16   |  #5  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

Arkadaşım neden upload ı düşürüyorsun Başkalarına da neden yardımcı olmuyorsun:D
Upload düşerse,downloadda düşer.doğru orantı;D
Upload aynı dosyayı indiren kişilerin hızının artmasını sağlar
Sen upload ı kesersen diğer adamlar da kesebilirler öyle kalırsın
Yani seninde hızın düşer

Kadir190
03-02-2012, 20:51   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
283 mesaj

torrentin mantığını anlatır mısnız bana

yunus07
05-02-2012, 16:27   |  #7  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

.Torrent dosyası nedir?
Bu küçük bir metaveri dosyasıdır. Metaveri indirmek istediğiniz dosya hakkındaki bilgileri içerir, veriyi içermez. BitTorrent istemciniz veriyi indirebilmek için .torrent dosyasına ihtiyaç duyar(?) ve istediğiniz dosyayı indirirsiniz.

İzleyici nedir?
BitTorrent istemcilerinin hareketlerini koordine eden internetteki sunuculardır. Bir torrent açtığınızda, makineniz izleyiciye bağlanır ve bağlanılacak kullanıcıların listesini ister.

Seed nedir?
Seed torrent dosyasının tam bir kopyasına sahip olan kişidir. Dosya indirmeyi bitirdiğinizde siz de bir seed olursunuz.

Kullanıcı nedir?
Kullanıcı bir dosyayı indirme aşamasında olan kişidir. İstemci dosya indirmeyi bitirdikten sonra bir seed olur.

.rar, .r01, .r02 dosyaları ne işe yarar?
Bu, .zip'e benzeyen bir arşiv türüdür fakat bunlar birçok parça halindedirler. Dosyayı indirmek için WinRAR gibi bir programa ihtiyacınız bulunmaktadır.

Neden video dosyalarım çalışmıyor?
Muhtemelen dosyanın çalışması için gereken codec (çözücü) makinenizde yok. Eksik olan en yaygın codecDivX. Hangi codec'lerin eksik olduğunu öğrenmek için iyi bir araçAVIcodec.

.cue/.bin, .iso, and .nrg dosyaları ne işe yarar?
Bunlar CD'ye yazılabilen ya da sabit diske aktarılabilen imaj dosyalarıdır.MagicISO iki işlemi de gerçekleştirebilir.

Son Düzenleme: yunus07 ~ 05 Şubat 2012 16:28