Torrent devleri ile çok özel bir röportaj

CHIP Online
07-10-2008, 03:54   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın en büyük torrent sitelerinden biri olan Pirate Bay'in beyin takımıyla çok özel bir röportaj

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Torr ... -roportaj_9012.html

İnternet dendiğinde artık akla ilk gelen şeylerden biri hiç şüphesiz dosya paylaşımıdır. Özellikle torrent sitelerinin günümüzde oldukça yoğun bir şekilde rağbet gördüğü ve milyonlarca insanın bu sitelerin sürekli müşterisi olduğu artık bilinen bir gerçek.

Bu bağlamda The Local isimli bir İsveç dergisinin haber editörlerinden Majsan Boström, dünyanın en büyük torrent ağlarından biri olan Pirate Bay'in başındaki iki isimle, Peter Sunde ve Fredrik Neij ile, kısa bir röportaj yaptı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen diyaloglar, torrent sitelerin bugünü ve yarınıyla ilgili internet kullanıcılarına önemli mesajlar içeriyor.

Konuşmasının başında "Herkes bize dijital çağın Robin Hood'u etiketini yapıştırmak istiyor; oysa bizim böyle bir misyonumuz yok." diyen Pirate Bay'in iki büyük isminden Peter Sunde, bu tanımladan son derece rahatsız olduğunun altını çizdi.

Sunde'den sonra söz alan Pirate Bay'in bir diğer önemli ismi Fredrik Neij ise haklarındaki bazı yanlış düşüncelerden yakındı. "Biz kendi halimizde yaşayan, yalnız insanlar değiliz."  diyen Neij, aksine milyonlarca kullanıcısıyla bütünleşik olduklarını sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi torrent siteleri, uzun bir zamandır şirketlerin ticari sırlarından, oyun şirketlerinin oyunlarına, film şirketlerinin milyon dolarlık yapımlarından müzik dünyasına kadar birçok materyali bünyesinde barındırmasıyla tanınıyor.  Bu konuda Boström'ün sorularını yanıtlayan ikili, kullanıcıların internet aracılığıyla birbirleriyle her şeyi paylaşabileceğini dile getirirken, iletişimde özgürlüğün bu anlamda hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Tüm konu: Torrent devleri ile çok özel bir röportaj


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Torrent... Melek mi, şeytan mı?

DeePBluESeA
07-10-2008, 09:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Torrent Kesinlikle insanların asla sınırlayamacağının bir göstergesi
P2P nin başına gelenleri hepimiz biliyoruz (kazaa ve gnutella olayı) ardından ortaya çıkan torrent ise yeni ve daha iyi bir alternatif

Artık şunun bilinmesi gerekli insanları sınırlamaya çalışmak boş bir iş :) Artık Düşünülmesi gereken şey bunu nasıl herkese faydalı hale getirebiliriz hem üretici ye hem de tüketici ye

Son Düzenleme: DeePBluESeA ~ 07 Ekim 2008 09:16
berkkarabacak
08-10-2008, 15:24   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

:D Tabikide Yasal Olanların Fiyatını büyük ölçüde düşürerek