Torrent hızınızı artırın!

CHIP Online
23-07-2008, 04:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Torrent tutkunu musunuz? Vereceğimiz ipuçlarıyla torrent hızınızı katlamanız mümkün.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Torrent-hizinizi-artirin_7885.html

Resimlerle: Torrent hızınızı artırmanız için ipuçları

BitTorrent, bazı temel kuralları izlediğiniz sürece devasa boyutlu dosyaları paylaşma konusunda şimdilik en iyi yöntem. Ancak torrent'le her ne kadar büyük çaplı dosyaları indirebilseniz de, bu tür dosyaları indirmek yüksek boyutu itibariyle oldukça fazla vaktinizi alacaktır. Oysa uygulayacağınız birkaç adımla torrent'inizde doping etkisi yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşte ayrıntılar...

BitTorrent download hızını optimize edebilmeniz için birkaç yöntem var. Bunların içlerinden en kolayı ise özel bir torrent tracker'ına katılmak.

Torrent'in hızıyla ilgili tartışmalar oldukça yoğun olduğundan ve neyin tam olarak nasıl işe yarayacağı belli olmadığından, torrent'e odaklanmış ve bu konuda uzmanlaşmış olan Azureus'un geliştiricisi Olivier Chalouhi'nin düşüncelerine kulak verdik.

2003 yılında Azureus Open Source projesini başlatan kişi olan Olivier Chalouhi'nin torrent ile ilgili ipuçlarına galerimizden ulaşabilirsiniz.

En iyi 20 dosya paylaşım programı
Dünyadaki en popüler dosya paylaşım ağları Gnutella, BitTorrent ve eDonkey. Bu ağlardaki dosyaları bulup indirmeniz için kullanılan en iyi 20 programı CHIP Download sizler için araştırdı. Bu özel dosyayı kaçırmayın.

Tüm konu: Torrent hızınızı artırın!

Resimlerle: Torrent hızınızı artırmanız için ipuçları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Torrent performansı için sizin önerileriniz...

DeePBluESeA
23-07-2008, 12:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj

Yöntem Oldukça basit Upload hızınızı iyice düşürün örneğin ben 1024/256 ADSL kullanıyorum teoride 128 Kbps Download 32 Kbps upload hızına sahibim ancak upload hızımı 32 olarak ayarlarsam indirme hızım 25 i bile geçmiyor ancak 20 Kbps olarak ayarladığımda upload ı 108 Kbps leri görebiliyorum ancak bu şekilde dosyayı diğer paylaşanlara biraz haksızlık olduğunu düşünebilirsiniz ancak mesele de tam burada başlıyor çünkü ben 1 saatte maksimum hızla indirdiğim bir dosyayı birkaç gün başkasına gönderiyorum doğal olarak hızlıca indirip daha fazla insana ulaştırabiiyorum

Bir diğer önemli olansa makalede de söylendiği gibi bir gruba katılmak ki bu gerçekten de çok işe yarıyor zira neredeyse üyelik isteyyen tüm torrent siteleri sizin yaptığıınız download lar ve upload ların kayıtlarını tutuyor ki bir dosya kaynağa ihtiyaç duyduğunda haberdar ediliyorsunuz ve dosyayı tamamlayamayan arkadaşlarada böylece yardım edebiliyorsunuz

Son olarak ta modem de port açmayı unutmayın tavsiye edeceğim program da tahmin edeceğiniz gibi µtorrent dır

minnoş_97
23-07-2008, 20:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,115 mesaj

utorrenti bi kullanabilsem ya :D güzel program :D