İçinde 15 kadar film olan USB diskim birdenbire çalışmaz hale geldi.
USB yazma koruması hakkında internette yazılan yöntemlerin hepsini denedim ve hiçbiri işe yaramadı.
Son çare buraya yazıyorum, Chip'ten bir uzman yol gösterir belki. Olmazsa diski parçalayıp çöpe atacağım.
TrendMicro'nun taramasına göre bu bir rootkit sorunu ama diskteki korumayı kaldıramadığım için "rootkit"leri de silemedim.
Sistemde, kayıt defterinde bir USB yazma koruması olmadığı halde, diskte kendine özgü bir koruma var.
Toshiba 16 GB USB diskimi bir multimedya oynatıcıya bağladım, içindeki filmleri açıp açmayacağını test ediyordum. Cihazdan çıkardıktan sonra ikinci takışımda, diskte kendiliğinden dosyalar oluştu, diskin içeriği şu hale geldi:
İçindeki film dosyaları görünmez hale geldi.
İşin komiği 16 GB'lık diskin içinde toplamda 400 GB veri olduğu belirtiliyor. Bu klasörleri silmeye kalktığımda ise "sistem bulamadı" deyip silmiyor. Var ama yok durumu.
Dosya sistemi bozulmuş halde. Bu dosya sistemini bozan rootkit'e karşı bir çözüm yok mudur?
İnternet bağlantısı olmayan bir cihazdan rootkit kapmayı anlamadım. Aynı multimedya oynatıcıya Kingston USB disk takınca hiçbir şey olmadı.
Bir daha Kingston dışında USB disk almayacağım. Ama şu USB disk için ne yapılabilir?