Toshiba Satallite a200 23 o uygun işletim sistemi?

azosial
23-08-2010, 03:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama bana en doğru yer burası geldi kusura bakamyın:)
Öncelikle şimdiden konuya zaman ayıracaklara teşekkür ederim. Anlatıcaklarım biraz uzun ve kafa karıştırıcı olabilir =)
Evet başlayayım.Benim elimde Toshiba Satallite a200 23 o var ve hangi işletim sistemini kullanacağım hakkında kararsızım şuanda sorunum(sorunlarım) şöyle.
Bilgisayara windows 7 ultimate kurduğumda 32 bit veya 64 bit farketmiyor hangisi olursa olsun widescreen özelliği olmayan oyunları tam ekran olarak açmıyor.Aslında bu sorunun çözümünü buldum fakat asıl derdim şu. Bazı oyunlarda nedense anlamsız mini mini oyun içinde donmalar yapıyor.Örnek olrak Knight Online ' ı vermek istedim bilenler vardır aramızda minör diye oyun içerisinde bir özellik var ve minöre her seri basışımda ekran milisaniye şeklinde kitleniyor pc kasmıyor ama oyunun ekranı donuyor windows 7 deki sorunum bu.
Pc ye Vista Ultimate 32 bit kurduğumda ise oyunlarda genel olarak bir kasma yok ama bilgisayar çok kasarsa mesala 2-3 oyun açtım veya oyunun yanna program açtım mavi ekran çıkarıyor veya kitleniyor.
Bazen hiç kasmasa bile mesala bir oyun ve skype adlı program aynı anda açıkken mavi ekran çıkartıyor veya kitleniyor(Hiç kasmadığı halde). Vistadaki sorunumda bu.
Benim bilgisayarımda şuan bilgisayarı alırken verilen Recovry dvd sindeki kendisine ait Vista Home Premium 32 bit var.Oyunlarda kasma yok.Bilgisayar nekadar kasarsa kassın 3 oyun açık olsa bilene sadece kasmakla yetiniyor.Ama hiçbir zmaan mavi ekran veya kitlenme yapmıyor.Fakat bunda ise sorunum bilgisayar biraz yavaş programları açma hızı , bilgisayarın açılma hızı, programlardaki veri oluşturma hızı vs vs söylediğim diğer 2 işletim sistemine göre daha yavaş.
Windows 7 ultimate teki sorunumu veya Windows Vista Ultimatedeki sorunumu veya kendi dvdsinden yüklediğim Vista Home premium daki sorunu çözebilecek yada çözmeme yardım edebilecek birisi varmı ?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın :)

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 23 Ağustos 2010 08:44
azosial
24-08-2010, 03:04   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Konuyu güncel tutalım lütfen