Toshiba Satellite A100-003 Mavi Ekran

heihojin
14-11-2007, 10:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

Merhaba arkadaşlar forumda arattım ama benzer bir konuyu Oyunlar bölümünde buldum. Yinede bir donanım sorunu ve buraya yazmayı uygun buldum.

Toshiba A100 notebook'umda birkaç günden beri bazı oyun uygulamalarını açarken, menülerde gezinirken yada çıkış aşamasında mavi ekrana düşüp restart etme problemi var.
Test etmek için çeşitli işlemler yapıyorum ama şimdilik bu soruna sadece oyunlarda rastladım. Daha önce oynadığım oyunlarda bile bu hatayı veriyor. Makina birkaç aylık sadece... İşin kötü tarafı hata mesajını okuyamıyorum çünkü görünmesiyle bir anda restart etmesi bir oluyor.

Donanım testi yapan programlar hangi donanımda sorun olduğunu bilebilir mi yada sorun sizce nerde olabilir?
Windowstan kaynaklanmadığını düşünüyorum çünkü yeni format attım ama yinede test ettiğimde sonucun değişmediğini gördüm. Çözümleyebileceğim birşeyse yardımlarınızı rica ediyorum çünkü dönem ortasında makinayı servise bırakıp ortada kalmak hiç işime gelmiyor. Sınavlarım başladı da Ağlıyor

şimdiden teşekkürler.

1ol3irol
17-11-2007, 02:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

dizüstünün özellikleri ile oynadığının oyunun kalitesi eş değerse işlemcinin fazla ısınmasından dolayı oyundan atıyo olabilir. sana tavsiyem notebook hardware control programını yükleyip ordan ısı değerlerine bakman olacaktır. benimde sınavlar başladı :) onun için msn adresini haftaya ekleyip ozaman detaylı bi şekilde yardımcı olabilirim

heihojin
27-11-2007, 19:26   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

Teşekkür ederim. Sorun tamamen yazılımsal/işletim sistemi kaynaklı çıktı. Neyseki donanımda sorun yok Beğendim

Sorunun D diskinin sıkıştırılmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Sanırım disk bakımı sırasında farkında olmadan checkbox'ı işaretleyip onayladım.
(Disk özelliklerinde "Compress drive to save disk" seçeneği) Bu seçili olduğunda diski sıkıştırarak kullanmaya çalışıyor ve bu nedenle ağır uygulamalarda restart ediyordu ki bu uygulamalar D diskinde yüklüydü.

Bu seçenek iptal edildikten sonra sorunum devam etti ve format atmaya karar verdim. Yedek alırken D diskimdeki bazı imaj dosyalarının bozulduğunu gördüm ki format atmanın doğru bir seçenek olduğunu anladım. Şu anda hiçbir sorunum kalmadı sorun tamamen yazılımsal kaynaklı çıktı bende makinayı servise yatırmaktan kurtuldum. Alkış

Nasıl işaretlediğimi sormayın gerçekten bu hataya nasıl düştüm anlamadım ama benzer bir sorun yaşarsanız bu durumu göz önünde bulundurun arkadaşlar.

Son Düzenleme: heihojin ~ 27 Kasım 2007 19:27
1ol3irol
30-11-2007, 20:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

servise götürmeden yaptığına sevindim.. bazen insan dikkat etmeden işaretliyo gördüğü şeyi, bende de oluo o :)