Toshiba Satellite A300-15A PSAJ4E Fan Temizleme

Brosfer
09-08-2011, 16:25   |  #1  
Brosfer avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Merhabalar;
Arkadaşlar alalı 2 yıl oldu daha fan temizleme yapmadım bilgisayar çok ısınıyo arkasından açmayı denedim fakat kapak kalkmadı hangi vidaları sökmem gerekiyo neler yapmam gerektiğini anlatan biri olursa çok iyi olur teşekkürler.

mburak12345
09-08-2011, 17:09   |  #2  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

başlamadan önce kasanın arkasındaki hard disk, ram bileşenlerini çıkart, sonra tüm arka kapakları sök ve dvd-rw ı tutan vida var onuda sök.
biraz önce temizledim bir tane. ilk önce çok basit değil hatırlatayım. arkadaki tüm vidaları sök. sonra klavye nin üstünde çubuk gibi birşey var onu kaldır(klavye vidalarını gizleyen dokunmatik bölümün tam altında), altında 2 tane klavye vidası var onları sök. sonra klavyeyi arkaya doğru kaldır. soketten klavyeyi söktükten sonra üstteki açma kapama düğmeleri, dokunmatik tuş vs onların anakarta olan bağlantı kablolarını sök. sonra dvd nin olduğu bölümün yanında bir vida var onuda sök. sonra üst kasayı sökebilirsin. üst kasayı söktüktek sonra sağ alt köşede b6 yazan yerde vida var onu sök sonra üst te fanın olduğu bölümde bir vida var onuda sök. anakarta bağlı tüm soketleri çıkart ve anakartı alt bölümünden(kulaklık girişlerinin olduğu bölümden) dikkatlice kaldır. sonra sağ üst köşeden şarj soketini anakarttan çıkarttıktan sonra, anakartı sağ tarafa doğru çek. anakart elinde. sökmeden önce aklında bulunsun, yağlı kontak temizleyici, fırça, makine yağı, termal macun, termal bant(çok gerekli değil), parçalarına sahip olmalısın. şimdi, işlemcinin soğutucusunun iki tane vidası var onları sök, sonra fanın iki vidasını ve soketini sök anakarttan. fanın plastik kısmının üstünde aleminyum kısım var, fanı içinden sökebilmek için o bölümü çıkarmalısın(plastik bölüme eritilerek yapıştırılmış ama anakart vidaları aleminyum bölümü de tuttuğu için tekrar eritmene gerek yok). fan plastik bölüme mıknatıs sistemiyle bağlı. yavaşça fanı kendine doğru çekmen yeterli. sonra fanın iç bölümünü yağlı kontak temizleyici sprey ve peçete ile güzelce temizle fanı fırçala, fanın iç bölümünü(motor) yağlı kontak ve peçeteyle temizle makine yağı sür geri tak, aleminyumu da üstüne geçir(eritip yapıştırma!). sonra, işlemci üstüne yağlı kontak sık ve 1 dk bekle, sonra işlemcinin bakır soğutucu bölümündeki kurumuş macunun yağlı kontakla tamamen ve güzelce temizle not: işlemcinin yanında kuzey köprüsü bulunuyor onun üstünde bant gibi birşey olur ona dokunma sakın. eğer senin laptopun harici ekran kartlı olan model ise işlemcinin yanında birde ekran kartı soğutucusu ve çipi olur, bant varsa dokunma termal macun varsa temizle. temizledikten sonra abartmadan işlemcinin üstüne azcık termal macun sür soğutucuları vidaları güzelce tak topla. topladıktan sonra görüntü gelse bile fan çalışıyor mu kontrol et. kolay gelsin.

Son Düzenleme: mburak12345 ~ 09 Ağustos 2011 17:10