slm. bende casper Nirvana A15FB modeli bir laptop var. geçenlerde birden touchpad in çalışmadığını gördüm. casperin sitesinde bu modelin touch pad driveri yok. pc ile verilen driver DVD sinin içindede driver yok. bilgisayarım ne aygıt yöneticisinde ne de denetim masasında touchpadı görmüyor. kablosuz maus ile takılıyordum. touchpad i hiç kullanmadım . bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. ayrıca ps2 maus yerine de sadece kablosuz mausum görünüyor. sorun yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum. laptopum daha 1 aylık.
touchpad çalışmıyor
Klavyenin sol alt köşesinde "fn" isimli bir tuş olması lazım. O tuşla birlikte fonksiyon tuşlarının hangisinde touchpad'in şekli var ise fn tuşuyla birlikte ordaki fonksiyon tuşuna basın. Mesela bende "fn+F9" yapınca touchpad'i devre dışı bırakıp tekrar çalıştırabiliyorum.
Eğer yine olmuyorsa Synaptics touchpad driver indirin.
http://www.synaptics.com/resources/drivers
hocam fn tuşu diğer fonksiyonlar için aktif ama touchpad için işe yaramıyor. zaten aldığımda da fn ile kapatamıyordum. synapticsi yüklemeye çalışıyorum ama yükleme başarısız diyor. bu arada win8 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. ürünle birlikte verilen driver DVD sinin içinde touch pad driveri yok. pc yi garantiye de yollamak istemiyorum acaba ne yapabilirim.
Laptobunuz hangi marka ise onun sitesine bakın touchpad driver ı vardır orda..