Arkadaşlar öncelikle bu yazıyı yazmaktaki amacım başımdan geçen olaylar.
Şimdi bu karta nasıl ve kaç paraya sahip olduğum konusunda yavaş yavaş başlayalım....
İlk olarak taaaaaa gerilerden başlayacağım....
Biraz para biriktirip zamanında kendime bir 6600 GT aldım. Aradan geçen süre zarfında bu kartı Ankaraya sattım ve daha yüksek bir kart olan X800XT aldım.
Fakat kartı Ankara'da sattığım arkadaş kartın bozuk olduğunu söyledi ve iade etti. O sıra da da X800XT'yi almıştım ve cebimde beş kuruş para yoktu...
Neyse bir yerlerden para buldum ve arkadaşa parasını iade ettim.kartı aldım garantiye verdim, tamir oldu geldi. Eee haliyle elimde iki kart birden oldu...
Günün birnde baktım ki bir arkadaş 7900 GT satıyor hemde düşük kartlarla takas olur diyor. Hemen teklifte bulundum ve benim kartları satıp üstüne de 80 YTL koyup o kartı satın aldım 380 YTL'ye.
Daha sonra elime büyük bir kart geçtiği için nedense gözümü daha da yüksekler bürüdü. O kartı da arkadaşıma kura çekerek !!! (3 fiyatla kura çektik şansına 380 çıktı :) )aldığım fiyata sattım. Üsütne 100 YTL koydum 480 YTL'ye X1900XT aldım.
O kartı da bir epey kullandıktan sonra kart internette dolaşırken bozuldu. Kartın sanırım RAM'leri yanmış. Yani bir iki RAM'i.(Bizim CHIP Test Ofisinden arkadaşların belirttiği üzere)
Kart EXA bilgisayardan faturalı idi.Verdim garantiye. Aadan 3 hafta geçtikten sonra (gayet notmal zira maksimum süre 1 ay) EXA'ya mail attım ve kartın tamir edilemediğini onun yerine bana muadili bir kart verceklerini söylediler. Bende acaba üstüne para verip başka kart alabilecekmiyim diye sordum. Mümkünse de HD 2900 XT almak istediğimi söyledim.
Evet dediler ve kartımı 360$ +KDV'ye sayacaklarını ve HD 2900 XT için 119$ +KDV vermem gerektiğini söylediler.Kartın stokta olmadığını da belirttiler. Neyse gel zaman git zaman ( Sadece 2 gün ) kart stoğa girdi ve bugün gidip kartımı aldım.
Evet kartı alan 2. kişi olmuşum. 160 Milyon'a Sapphire ATI Radeon HD 2900 XT sahibi oldum.
Buradan EXA yetkililerine ve Ahmet Karakılıç'a gösterdikleri ilgi ve anlayıştan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.
Ürün: