arkadaşlar pc de tracing cooking diye bir vüirüs var nörton 360 tan tarama yapıyorum süreli çıkıyor yine taratıyorum yine çıkıyor avg ile2 kez tarattım yine çıktı kurtulamıyorum tracing cooking zararlımı?ne yapmalıyım yardım edermisniz
tracing cooking problemi yardım
O hep çıkacak çünkü internette geziyorsunuz. Tracking cookie internet sitelerinin %99'unda var.
Türkçesi çerezler olan bu dosyalar, girdiğiniz internet sitesine tekrar girdiğinizde sitenin hızlı açılması için tarayıcı önbellekleri tarafından kullanılırlar. Temp klasöründe tutulurlar. Tabi bunların içinde de zararlı olanlarıda çıkabilir siteye göre...(Reklam stratejisi için kullanıcının siteye girme alışkanlıklarını belirlemek gibi) İşte güvenlik programlarıda bu bağlamda cookie'lere genel itibariyle sezgisel olarak yaklaştıklarından "düşük seviyeli zararlı" derler.
Ccleaner programı ile bunları temizleyebilirsiniz.
Cookie'leri çok sık temizleme internet performansını etkiler. Zira her temizlik sonrası tarayıcıdaki parola, kullanıcı adı gibi bilgiler sıfırlanır. Cookie temizliğini dengeli bir şekilde yapmalısınız. Örneğin ben günde 1 kez yada 2 günde 1 kez yapıyorum. Değişebilir yani...