Almanya çıkışlı Ogame' in memleketinden gelmiş, çok zevkli bir gerçek zamanlı browser (internet tarayıcı) tabanlı bir online strateji oyunu. Gerçek zamanlı dediğime pek bakmayın kaynak üretimleri saatlik olduğundan günde 1-2 kez oynamanız yeterli oluyor.
Oyuna bir köy ve bir miktar kaynak ile başlıyorsunuz.
İlk olarak köyünüzdeki saatlik üretimi oyundaki 4 çeşit kaynaktan odun, tuğla, demir ve ya tahılı kullanarak arttırıyorsunuz. Temel olarak her ırkın başlarda ihtiyaç duyduğu kaynak miktarı aynı olsa da ileri seviyelerde Romalılar demiri, Galyalılar oduna, Cermenler ise tahıla daha fazla ihtiyaç duymaya başlıyor.
Bu köyünüzün başlardaki hali
ve 250-300 civarı nüfusa ulaştığında alacağı şekil
Ben şu an 220 nüfusum herhalde neye benzediğini az çok tahmin ediyorsunuzdur.
İlk 1 hafta yeni oyuncular saldırılardan korunur fakat daha sonra saldırılara açık hale gelirsiniz, bunu önlemenin en basit yolu bir birliğe üye olmak ya da bir grup oyuncuyla kendi birliğinizi kurmak. 1. seviye Elçilik Binası kurmalısınız. Kendi birliğinizi kurma için ise Elçilik 3. seviye de olmalı.
Dersiniz ki ben başımın çaresine bakarım o zaman ordu kurmanız gerekecek.
Galyalıların hızları ve defansif gücü çok yüksektir. Köyünüze saldıran askerleri esir alan Tuzakçı' lardan tutun da, tüm Travian evreninin en hızlı askeri birlikleri de buradadır.
Cermenler ise ucuz askeri birimleri ve köylerin kaynaklarını yağmalarken sahip olduğu avantajlarla tam bir savaşçı ırkıdır.
Romalılar ise güçlü surları ve pahalı olduğu kadar güçlü birimleriyle Galyalı ve Cermenlerin ciddi bir rakibidir.
Oynarken dikkat etmeniz gereken bir nokta nüfusunuz 60-70 gibi olduğunda askeri güce sahip olursanız, bu size yol, su, köy savunması ve özellikle kaynak olarak geri dönecektir.
Elbet daha söylenecek çok şey var, keşke 10 parmak yazabilseydim de devam etseydim. Beni 2. ve 5. server da Ordralfabetix olarak bulabilirsiniz. Oyuna kayıt yaptırmak ya da ne menem birşeymiş diye bakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Oyunla ilgili her türlü sorunuzu burada sorabilirsiniz, elimden geldigince cevaplayacağım.
Ayrıca ayrıntılı bilgiler ve oyuna çok kullanışlı özellikler ekleyen firefox' un greasemonkey script i olan Travian Beyond u burada bulabilirsiniz.