Trend Micro'dan korkutan tehdit raporu

CHIP Online
07-04-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Güvenlik şirketi Trend Micro yıllık tehdit raporunu yayınladı. İşte korkutucu 2009 tahminleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tren ... t-raporu_11978.html

Malware (kötücül yazılım) atakları, 2008 yılında benzersiz bir hız ve hacimde arttı. Ama, 2009 yılında güvenlik firmaları ve yasa uygulayıcı kurumlar arasında daha fazla işbirliği yapılarak suç oranı azaltılabilecek.

Malware (kötücül yazılım) yazarları her zaman hızlı hareket etmiş olsalar da, başka bir deyişle bir atak keşfedilir keşfedilmez kod yazsalar da, Trend Micro tehdit araştırmacıları, 2008 yılında her zamankinden hızlı malware atakları olduğunu gözlemlediler. Bunun bir nedeni de siber suçluların kâr amacıyla değiştirdikleri, internet tabanlı tehdit model ve mimarileri. Böylece internet, malware'in yaygınlaşması için kullanılan temel vektör haline geldi. Güvenlik sektöründe bu, geleneksel korunma yöntemlerinin yetersiz kaldığı anlamına geliyor. Trend Micro, 2008 yılında, kötü adamlara karşı savaşı internet bulutuna çekerek, tehditlerin zarar vermeden durdurulması için çalıştı.

Tehditlerin çoğu, internet bulutu üzerinden yayılıyor ve webde sörf yapan herkesi potansiyel kurban durumuna düşürüyor. Trend Micro, 2008 yılında, güvenlik önlemlerini internet bulutuna taşıma vizyonunu daha da derinleştirdi. Bu vizyona hizmet eden Trend Micro Smart Protection Network, müşterileri web tehditlerinden korumak için tasarlanmış, yeni nesil bir cloud-client (bulut-istemci) içerik güvenliği altyapısı. Trend Micro Smart Protection Network, müşterilerin anında korunma sağlamaları için, ilişkili ve en yeni tehdit zekasını sunuyor.

Tüm konu: Trend Micro'dan korkutan tehdit raporu


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bilgisayar ve internet güvenliğinin her geçen gün daha fazla önem kazandığını düşünüyor musunuz?