Trojalar ve Virusler

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
çaylak_kid
03-03-2006, 16:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Kafamı kurcalayan bir soru var.Sizin görüşlerinizi almak istiyorum.

Merak ettiğim şey trojan ve virüslerin CD yada DVD lere yazılma ihtimali var mıdır ? Bu mümkü yani.

Şöyle açıklayayım;

Bilgisayarıma giren bir trojan yada virüs , bilgisayarıma taktığım cd yada dvd lere yazılabilir mi ,bulaşabilir mi?

Belki saçma bi soru ama aklıma takıldı.

Bu yapılabilir mi kısaca.

Chip editörleride cevap verirlerse çok sevinirim

iyi günler.

LiL_CaT
03-03-2006, 16:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

şuana kadar rastladığım virüs veya trojanlar sadece yüklendiği sisteme zarar verirler.Herhangi bir yere yazılamazlar.Çünkü virüs veya trojan pc'nize girdiği anda regedite yazılır.Ama eğer trojan yemişsen karşı taraf senin bilgisayarını kontrol edebilir dalgın oldupun bir andada cd-rw veya dvd-rw varsa bunlara virüsü kopyalıyabilir.

çaylak_kid
03-03-2006, 17:34   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Geçenlerde trojan bulaşmıştı.Hemde mbr ye.Trojan varken cd lerime filan bakmıştım.O anda yazılabilme ihtimali olabilir mi diye bi şüpe duydum.

Çoğunluğuda Chip cd ve dvd leriydi.

yas
03-03-2006, 21:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Sen CD ve DVD'lerine Virüs bulaşmış dosyalar yazmadığın sürece virüs ve truva atları kendi başlarına CD ve DVD'deki dosyalara bulaşamazlar, merak etme. Zaten Chip CD ve DVD'leri yazılabilir değiller. Müsterih ol (Bayılıyorum bu cümleyi kullanmaya Gülümseme).