trojan problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
momo
15-08-2005, 12:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Merhaba,

Geçtiğimiz hafta Google ile yaptığım aramada bulduğum sitelere girerken, sayfalardan birini açtığım sırada antivirüs yazılımı "trojan downloader" dosyasının geldiği ve temizlenemediği uyarısını verdi. İnternet bağlantımı hemen kestim, antivirüs ile tarama yaptım birşey çıkmadı, ancak ad aware 3 nsene buldu fakat başka birşey de olabilir bunlar. Sonraki gün, normalde her gün gece 22.00'de olması gereken "windows automatic update"in sabah vakti çalıştığını gördüm. Şu an otomatik update'leri kapalı tutuyorum.

Sistemde herhangi bir trojan varsa bunu nasıl bulabilirim, nasıl kurtulurum?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

momo

Der Rote BaroN
15-08-2005, 22:09   |  #2  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sistemde trojan olup olmadığını nasıl anlarsın? Önce arkana yaslan, eline çayını al ve forumu oku.

agirkanli
15-08-2005, 23:17   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

en iyisi format cekmek :)))) insan temizledimmi temizlemedimmi icinde uhde kaliyo ileri vakasi paranoya-bakirkoy (!) (kendimden biliyorum):))))

norton derim ben kyperskde var birazda download sitelerine bakin
sevgiyle kal

hasansancar
16-08-2005, 08:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
417 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

bazende format çekemiyor insan biliyorum format kökten çözüm ama işte!

turkmen86
16-08-2005, 10:10   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

arkadaşım trojenin olup olmadığını bir spam tarayıcı ile bulabilirsin. ANti spam yazılımı yükle

teyology
16-08-2005, 10:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

formatın işin içinden çıkılamaz hale geldiği zaman düşünülecek bir çare oldugu kanaatindeyim. sistem başlangıcında otomat
k olarak calıusan bir ad ware programı varsa bu windowsun uygulama dosyalarını da calıstırarak bulasan bir virüsü temizlenemez duruma getirebilir. (calısan bir dosya temizlenemez.) bunun için bize lazım olacak programlar.

1-)easy cleaner
2-)ad aware (güncel)
3-)spybot (güncel)
4-)1 antivirüs programı (tavsiyem avast bedava olması nedeniyle ama paralı istersen en iyi antivirüs kaspersky'dir haberin olsun)

2 ayrı adware spyware temizleyici program yazmamın nedeni bu iki programın birbirinin tanıyamadıgı dosyaları tanıyabilmesi (şahit oldum)


easy cleaner adlı programı kurarak baslangıc ögelerine bakın. burada windows veya kullanıcı tanımlı olmadan sistem baslangıcında otomatik olarak baslayan programlara dikkat (bazen adware progrtamcıkları windowsun isimlerine benzer isimlerle karsınıza cıkabiliyor buna cok dikkat) yabancı programları listeden sildikten sonra yeniden baslatın.

sistem basladıgında artık daha önce calısan yabancı programlar calısmayacaktır. bu hem sistem acılısını hızlandırır. hem de virüslü veya casus yazılımların calısmasını engeller.

2 ayrı casus temizleyici ile ayrı ayrı tarayın

antivirüs ile tarayın.

not: eger dosya sisteminiz fat32 ise önce dos taraması tavsiye ederim. bunun için de   f-prot isimli dos programını tavsiye ederim. küçük eski ama hala etkili (şaşırtıcı şekilde)

ntfs içinse norton 2004 veya 2005 in bir özelliğinden yararlanabilirsiniz. kurulum öncesi ön kurulum  esnasındA ön tarama yapıyor. bu şu acıdan iyi. nasıl ki antivirüsler virüsleri tanıyor, virüsler de antivirüsleri tanıyor. bu da kurulum esnasında problemlere sebep olabiliyor. (gecmişte basıma gelen bir olay antivirüs kurulumu esnasında aynı yere vura vura hdd kafası diski yedi.) ön kurulumdan sonra taratıp nortonu kurmadan kendi antivirüsümüzü kurmak. (nortonu tavsiiye etmem kabızdır.)

tüm bunlar sadece casus programları değil virüslü sistemleri de kurtarmak için işe yarayacak genel gecer bir yöntemdir.

umarım bunlar problemi çözer. alternatif olarak tüm işlemlerin basında process explorer isimli programı calıstırarak o esnada calısan programları görebilirsiniz. ama burada windowsun işlemleri de görüldügünden bilgisayardan iyi anlamıyorsanız pek yardımcı olmayacaktır.

kolay gelsin.

Banned
16-08-2005, 15:56   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

nortonu boşverin daha netskyP yi bile silemiyor hep backup yada karantina tam bir rezalet norton.eniyisi mcaffe hem kasmıyor hemde tüm virüsleri buluyor.extra yazılım kullanıpta makinayı yormanın bir alemi yok.spyware'larıda siliyor.ad-aware yazılımının bulduklarını silecek kadar gelişmemiş ama nortondan bin kat iyi.75 mb ram kullanıyor bütün özellikleri kurulduğunda.panda diyecem ama kasma konusunda nortondan hiçbir farkı yok.ama enazın bütün zararlıları siliyor ve ad-aware nin registerden sildiği bütün zaralılarıda siliyor.(2005 ikinci sürüm ve 2006 için geçerli )kullandığı ram 180 mb tüm özellikleri kurulduğunda.bir farklı olayda donanımda gözüme çarptı.intelde panda yüklüyken pc 45 sn de açılıyor amd 2000 de 20-25 saniye arasında.çok saçma ama bu dediğm gerçek.casper lara yüklenmemesini tavsiye ederim donanım problemi var bütün seride lga775 için geçerli.hiçbirşey yüklü değilken 30 saniyede açılıyor.

teyology
17-08-2005, 15:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

yok zaten ben de norton kurmayı tavsiye etmedim. yazının tamamıını okursanız yazıda neden norton kelimelerinin gectigini anlayacaksın.

benim tavsiyem ücretsiz olması nedeniyle avast.
ücretliler arasında ise kaspersky (yasadısı kullanımı göze alırsan veya satın alırsan en iyisi budur.)

bilgisayarın acılıs süresindeki 20- 25 sn nin o kadar da önemli olmayacagını düsünüyorum. celeron 1200 128 ram makinamda acılıs 5 dk kadar sürüyor. (sp2+kerio+avast daha ne olsun)ama güvenlik için ben razıyım.