Arkadaşlar bilgisayarda saniyede ir bütün sürücülerde autorun.inf dosyası oluşturuyor. gizli dosyalar en başta kapandı zaten. pc de bulunan .html sayfalara link gömüyor. System volume de dahi exe si ve cmd si mevcut ama çalışan programlarda görünmüyor. Norton 2009 ve Tren Micro çözemedi sorunu nasıl çözebilirim?
Trojan Sorunu
1)İlk Başta Sistem geri yüklemeyi kapat
Başlat'ı tıkla, Bilgisayarım'ı sağ tıkla ve sonra Özellikleri tıkla.
Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Sistem Geri Yükleme sekmesini tıkla.
Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seç. Veya, Bu sürücüde Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seç.
Tamamı tıklat.
Sistem Geri Yükleme özelliğini kapatmak istediğinizi onaylamak üzere Evet'i
tıklat.
2)Combofix i ve Avira 2009 u indir Avira yı güncelle
3)Güvenli moda gir sırayla
ilk başta combofix
daha sonra avirayla bilgisayarı tarat.
Sandboxie ve Virtual Hdd kullanın. Trojan, en az virüs kadar tehlikeli..
vırus programlarıyla hıc ugrasma Combofix kullan
olcayYALCINvırus programlarıyla hıc ugrasma CombofixYa arkadasim combofix diyorsunda combofix herseyi silmez silmesi zor 200 yakin malware ve spyware tarzi seyi siler bunlarin arasindada autorun dalgasida var.
Yardim etmedigin gibi kendinde hatali biliyorsun ve verdiginiz örnekle bu elaman veya baskalarinin pclerini zombi hale getirecek sekilde ögüt veriyorsun.
Mustafa bey sanirim bilmiyorda o yüzden okadar ugarasip yazmis anlatmis bizde aptalizki direk combo cek düzelir demiyoruz ?
kardesım ben 5 yıldır bılgısayar ısletmecısıyım denedım sildi autorun.inf nmdfgds1.dll olhrwef.exe bunlar yuzunden oluyor kardesım 6 vırus programı denedım sılemedım combofix buldum en son oda sıldı
olcayYALCINkardesım ben 5 yıldır bılgısayar ısletmecısıyım denedım sildi autorun.inf nmdfgds1.dll olhrwef.exe bunlar yuzunden oluyor kardesım 6 vırus programı denedım sılemedım combofix buldum en son oda sıldıCombofix arkadaşında dediği gibi içindeki önceden yazılmış 200 küsür malware içindir,etkilidir,sorun çözer.Ama yanında herzaman güncel bir antivirüsle taratmakta fayda var...