Trojen Tüm Dosyaları Bozdu Acil Yardım....

yunusbeen
26-10-2011, 10:23   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarımda antivrus yoktu.Kasperskyi yükleyip taratim dedim.O esnada bir trojen çıktı.explorer.exe hata verip kapanıp durdu.Sol alt köşede Dont panic tarzı yazılar olan bir fake program çıktı.Dosyalarınızı kurtarmak için dowload a basın yazıyordu ingilizce.Format attım ama tüm 500 gb arşiv gitti :( Hiç bir film,müzik,rar,zip,tüm resmiler açılmıyor,html dosyaları bile sorunlu.Acil yardımlarınızı bekliyorum...

Tolstoy
26-10-2011, 15:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

Anladığım kadarı ile sahte bir yazılıma kurban gitmşsiniz.

Bunun sebebi de bilinçsizlik. Her yerden ve her gördüğünüz yazılımı  indirip kullanmayın. Tanınmış ve herkesin kullandığı yazılımlardan şaşmayın. Sonrası birazcık dikkat etmeniz problem çıkma ihtimalini en aza indirir.
Format atmadan yazsaydınız çözümü zor olan bir konu sayılmazdı. Her neyse.

HijackThis  ve  DDS sonuçlarını buraya mesaj olarak yapıştırırsanız soruna bakabiliriz.

byking
27-10-2011, 02:49   |  #3  
byking avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
54 mesaj
Alıntı: Tolstoy  
Anladığım kadarı ile sahte bir yazılıma kurban gitmşsiniz.

Bunun sebebi de bilinçsizlik. Her yerden ve her gördüğünüz yazılımı  indirip kullanmayın. Tanınmış ve herkesin kullandığı yazılımlardan şaşmayın. Sonrası birazcık dikkat etmeniz problem çıkma ihtimalini en aza indirir.
Format atmadan yazsaydınız çözümü zor olan bir konu sayılmazdı. Her neyse.

HijackThis  ve  DDS sonuçlarını buraya mesaj olarak yapıştırırsanız soruna bakabiliriz.

arkadaşa katılıyorum format atmadan yazsaydın keşke bilgisayarı virüslerden kurtarayım derken virüsü kendi ellerinle indirip kurmuşun sistemine Sana bir tavsiye vereyim sisteminde anti vir yüklü değilse ve kurmayı düşünüyorsan anti virüs programlarını sakın ola hiç bir forumdan indirip kurma pc ne aksi takdirde %50 olasılıkla yada indirip kuracak arkadaşların durumu böyle olur nedenmi:
Sanal alemde lamer olarak bilinen sadece zevk için başka bilgisayarları bozmaya çalışan arkadaşlarımızın sayısı emin olunki hiçte az değil
En savunmasız bilgisayarlar da anti virüs program olmayan pcler olduğu için bu arkadaşlar trojanlarını yada virüsleri adı duyulmuş anti virüs programlarının içine gömüp forumlara yayarlar bilinçsiz arkadaşlarımda inidirp tuzağa düşer yani diyeceğim oki anti virüs gibi prograları sadece ve sadece kendi resmi sitelerinden inidirn. hiç bir forumdan indirip kullanmayın. Bu arada sansın varmış ki adamın niyeti sistemini bozmakmış sadece yani keylogger yada truva atı bir  virüs bulaşsaydı bilgisayarına çok başın ağrırdı

Tolstoy
27-10-2011, 11:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
anti virüs programlarını sakın ola hiç bir forumdan indirip kurma
Türkiye şartlarında genel olarak geçerli bir cümle. Ama istisna forumlar da var.

Aşağıdaki forum bir güvenlik forumudur. Kullanıcılar için güvenli bir limandır. Her türlü program o forumdan güvenle indirilebilir. Kendilerine kullanıcı güvenliğini esas alan ve her türlü zararlı temizliğini yapabilen, kendilerini bu güne kadar ispat etmiş özel hijackthis ekipleri de var. Türk kullanıcısının geneli bunu bilmiyor ama.

http://www.bilisimplatformu.com/forum/index.php

Son Düzenleme: Tolstoy ~ 27 Ekim 2011 11:38
kankibo
29-10-2011, 13:13   |  #5  
kankibo avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj

ben hiçbir programı forumdan indirmem ya resmi sitesinden gezginler.net den yada tamindir den indirirdim. bu güne kadar hiç başım ağrımadı