trojen virüsü bir türlü silinmiyor

HPQ-User
17-05-2009, 22:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ferock sormuş:
trojen virüs girdi. 2 notebookada.

bilgisayar açılışında cmd.exe dosyası çıkıyor. win.jpg dosyası ve system32 dosyası ıcınde bır kac vurus daha var tabi. bunlar bır sekılde gızlıyorlar ve nekadar format atıp dıkkat ettıysemde gıtmedı. kabus gıbı gunler yasıyorum. denemedıgım vurus sıstemı kalmadı. kaspersyk kullanıyorum o bır sekılde buluyor ama tamamen sılemıyor. combofix ekledım o sılıyor yenıden baslatınca geri geliyor sorunun cozumunde yardımcı olursanız sevınırım. baska ne yapabılırım

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarım packard bell son sistem özelliklerde 2 lap topum var

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr-TR; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Süleyman.
17-05-2009, 23:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Formattan sonra tekrar virüs bulaşmasının bir tek anlamı var. Virüsü siz kendi elinizle bulaştırıyorsunuz. Kişisel dosyalarınızı yedekleyin. Flaş disklerinizi virüs taramasından geçirip biçimlendirin. Eğer sabit diskinizde kayıtlı programlar varsa bunlara veda edin, yeni sürümlerini temin edin internetten. Bilgisayarlarınızı yeniden formatlayın; tüm sabit diskinizi biçimlendirin bu esnada. Kurulumdan sonra ilk önce güvenlik yazılımını kurun. Sonra sürücü ve Windows güncelleştirmelerini yükleyin.

Kapalı Hesap (101323)
17-05-2009, 23:34   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
eltahir
Formattan sonra tekrar virüs bulaşmasının bir tek anlamı var. Virüsü siz kendi elinizle bulaştırıyorsunuz. Kişisel dosyalarınızı yedekleyin. Flaş disklerinizi virüs taramasından geçirip biçimlendirin. Eğer sabit diskinizde kayıtlı programlar varsa bunlara veda edin, yeni sürümlerini temin edin internetten. Bilgisayarlarınızı yeniden formatlayın; tüm sabit diskinizi biçimlendirin bu esnada. Kurulumdan sonra ilk önce güvenlik yazılımını kurun. Sonra sürücü ve Windows güncelleştirmelerini yükleyin.
bazı virüsler  ağ üzerinden bulasıyor  arkadas kendi tekrar bulastırmıs olmayabilir   ağ bağlantısı açık olduğu sürece girer bu durumda  ağ kablolarını çekip  temiz bir format  atmak gerekir

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 17 Mayıs 2009 23:34
ferock
18-05-2009, 09:28   |  #4  
Taze Üye
13 mesaj

şimdi durum şu tabi virüs sayesinde baya şeyler öğrendim.

bir şekilde flash disk ve hdd ye yerleşmiş. format atarken sağlıklı olsun diye iki bölümede atıyorum. ilk başta formattan sonra yedek hdd mi takınca bulaştı. ikinci defa aynı hataya düşmedim direk virüs sistemini kurdum yukleme bıttıkten sonra fakat tekrar gırdı. tahmınım ağa yerleşmiş. her turlu yedek hdd mi tarattım. vurus dırek exe dosyası olarak saklanıyor ve komut sıstemını etkılıyor. dosyalar gorunmez oluyor. uzantıları gorunmuyor. sorunumu cok iyi anladım ama çözüm konusunda sanırım farklı ve kesin bir çözüm bulamadım. en son çağre hdd yi söküp başkasını takmam olacak

kanka_107
14-06-2009, 18:22   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

iyi günler;
arkadaşın sorunu benim kine benziyor wirüs windows klasörü altında "win.jpg" adıyla duruyor sistemi yeniden kurdum diğer sabit disklere girdiğimde bulaşıyor. virisün etkisi görev yöneticisini ve çalıştırı kulladırtmıyor bunun yanı sıra sistemi çok fazla yorarak yavaşlamasına neden oluyoır ancak virüs windows 7ye ve vista ya bir etkisi yok şu ana kadar sadece windows xp bu sorunla karşılaştım.

temizleye bileceğimiz bir yöntem var mı? merak ediyorum. sabit diskleri biçimlendirmeden.

hsnhsynisler
14-06-2009, 18:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
267 mesaj
carl246
bazı virüsler  ağ üzerinden bulasıyor  arkadas kendi tekrar bulastırmıs olmayabilir   ağ bağlantısı açık olduğu sürece girer bu durumda  ağ kablolarını çekip  temiz bir format  atmak
% 100 katılıyorum sorun burdan kaynalanıyor olabilir. Bizimde basımıza gelmişti