truecrypt programı

HPQ-User
20-04-2009, 09:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tahir sormuş:
programı kuruyorum ama son adım gercekleşmiyor ilgili programın web adresındekı adımları gercekleştırıyorum yine son adım olumsuz oluyor lutfen detaylıı bilgi sverirsenız sevınırım teşekkurler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işlemci amd turion64x2, ram 1 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.8) Gecko/2009032609 Firefox/3.0.8

Süleyman.
20-04-2009, 10:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Son adımda ne oluyor acaba? Hata mı veriyor? Kurulum geri mi sarıyor? Daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Süleyman.
20-04-2009, 10:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Son adımda ne oluyor acaba? Hata mı veriyor? Kurulum geri mi sarıyor? Daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

tahirEFE
20-04-2009, 12:33   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

mrb oncelıkle  iyiki varsınız
programı kurduktan sonra menuden system/encrypt system partition/drive dedıgımde bu aykı chıpte sayfa 132 de gosterılen yolu denıyorum son asamada bı uyarı yazısı cıkıyor ve olmuyor."cannot verify that the rescue disk has been correcty burned. ıt you have burnet the resuce disk,please eject and reinsert the cd/dvd;then click next to try again . ıt this does nct help, please try other cd/dvd recordding software and/or medium."boyle ddevam edıyor resım olarak eklemek ıstedım olmadı. son olarak web adresındekı adımlardada lınk" http://www.truecrypt.org/docs/?s=tutorial" step18 adımından sonra tekrar başa donuyor dismount'u tıklayınca basa donuyor yıne sıffre sonuc negatif umarım yeterlı bır bılgı olur her sey için teşekkurler

Süleyman.
27-04-2009, 22:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Zaten tüm adımları tamamlayıp 18. adımda şifre girip onayladıktan sonra şifreleme bitmiş oluyor, açıklamalardan anladığım kadarıyla. Dismount'u tıklamayacaksınız; dismount dediğinizde yaptığınız işlemi geri almış oluyorsunuz. Bu programı kullanmadım. Ancak, ben Safeguard Private Crypto programını yıllardır kullanırım ve öneririm. Nefis bir şifreleme yazılımıdır. Ev kullanıcılarına ücretsizdir. Tek dikkat etmeniz gereken, tek seferde 2 GB'tan fazla dosya şifrelemeyeceksiniz. En azından eskiden öyleydi. Herhangi bir dosya üzerinde sağ tıkladığınızda menüde görebiliyorsunuz:

Sonra şifreleme ekranı geliyor, basitçe şifrenizi giriyorsunuz:

Sonra da aynı dosyadan bir tane daha oluşturuyor, eğer isterseniz program içinden otomatik siliyor da şifrelenmiş arşivi oluşturduktan sonra, ayarlayabiliyorsunuz.

İsterseniz eski dosyayı silebilirsiniz (ki bence kimsenin ulaşamayacağı bir yere yedeklemek lazım). Geriye şifrelenmiş Safeguard dosyası kalır. Dosyayı çift tıkladığınızda da şifre ekranı gelir. Şifreyi bilmeyen kimse de giremez:

Şifreyi girdiğiniz zaman da dosyanıza ulaşabilirsiniz: