TT, ADSL port dağıtımını durdurdu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
MerovingiaN
15-04-2004, 10:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
286 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Son zamanlarda hızla port dağıtımı yapan Türk Telekom'un ADSL portlarını dağıtması Rekabet Kurumu tarafından durduruldu.

Bu kararın çıkma sebebi, Türk Telekom'un ADSL portlarını dağıtma konusunda giçbir şirkete izin vermemesi ve tek başına bu işi yapması. Yani, tekelcilik. Bu karar özellikle ISS (Internet Servis Sağlayıcısı)'lerin baskısı sonucunda yürürlüğe girmiş gözüküyor.

Zira bu karar daha önce alınmış fakat, Rekabet Kurumu tararfıdan yürürlüğe sokulmamıştı. Yeni bir karar alınana kadar ADSL port dağıtımı yapılamayacak.

TT'nin ADSL port dağıtımını durdurmasına farklı açılardan yaklaşabiliriz. Birincisi, bunun yerinde bir karar olduğu söylenebilir. ADSL portlarının dapıtımını farklı şirketlerin yapması ve şirketlerin kendi fiyat politikalarını uygulayacak olması, fiyat ve kalite konusunda iyileştirmeler olacağı anlamına geliyor. En azından teknik servis konusunda ve müşteri hizmetleri konusunda yeni firmalardan güzel hamleler bekleyebiliriz. Fakat, yeni bir karar alınana kadar ADSL portlarının dağıtımının başlayamamasından dolayı, yıllardır geniş band Internet hayali kuran kişilerin hayallerini kısa bir süreliğine yıkabilir.

Öte yandan, son zamanlarda ADSL portlarının dağıtımını oldukça seri bir şekilde yapan TT, hiç değilse port dağıtımı konusunda biraz atılım yapıyordu. İyi bir ivme yakalanmıştı; bu karar ile bu hız kesilmiş olacak.

Zaten 1 Ocak 2004'te Telekominkasyon pazarı rekabete açılacak ve böyle bir karar alınacaktı. Kararın bu dönemlerde alınıyor olması büyük bir sorun teşkil etmiyor. Tahminimize göre, 2004 yılının ilk haftalarında ne yapılacağı karara bağlanacak ve sitelerinde ADSL ön-başvurularını kabul eden Superonline ve E-Kolay gibi firmaları ADSL pazarında göreceğiz.

Ne diyelim, tek isteğimiz uygun fiyata geniş band Internet isteyen Türk Internet kullanıcılarının yüzlerinin gülmesi. Umarız tüm gelişmeler bu yönde olur.

Kaynak:[url] http://www.pclabs.gen.tr/haberler/news.asp?doc=893 [/url]

MerovingiaN
15-04-2004, 10:27   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
286 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bir ustte yazdigim yazida verdigim kaynak linklerinden 2. sine tiklamanizi oneririm.cunku ilk linkte bir baglanti hatasi yapmisim...

blackhawk33
18-05-2004, 02:21   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

aslına bakarsan ben telekomun tekelciligini destekliyorum.şöyle diyelim özel bir firma aldı bu portlardan türkiye'nin her yerine ulaşacakmı tabiki hayır zenginlere satacak satsa bile telekom omurgası üzerinden yapacaktır bu işi dolayısı ile telekom olmadan özel firmalar ayakta duramaz ben telekomun tekelciligini destekliyorum. özel sektörler sadece özel müşterilere bu tip hizmet sunuyor. örnek : suan madem tekelcilik kalktı sıkıyorsa superonline ve benzeri firmalar dial-up bağlantıları kendileri yapsın telekom omurgasını kullanmasın ama hayatta yapamaz hem telekomu mahkemeye veriyorlar hemde onun omurgasından halen para kazanıyorlar...

resilence
23-05-2004, 01:37   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

kimse amerikayı yeniden keşfetmez...
telekom zaten türkiye çapında bir omurga kurmuş zamanında neden tekrar özel bir şirket tarafından kurulsun ki?
telekom omurgasından para kazanıyorsalar bile telekoma payını veriyorlar tekelciliğe karşı çıkmalarının sebebi ticari ama internet paketi satıp kazanma yönünde değil telekom yüksek fiyat koyduğu için müşteri daha az internette duruyor bu da isslerin işine gelmiyor bugün büyük isslerin hiçbiri sadece internet paketi satarak para kazanmıyor